Щатският долар се търгува недалеч от неговите върхове за годината,

...
Щатският долар се търгува недалеч от неговите върхове за годината,
Коментари Харесай

Доларът продължава да намира подкрепа от растящата доходност на американските държавни облигации

Щатският $ се търгува близо до неговите върхове за годината, които бяха достигнати по-време на вчерашната търговия, защото зелените пари не престават да намират поддръжка от растящата рентабилност на държавните облигации на Съединени американски щати.

В четвъртък доходността на 10-годишните американски дългови бумаги набъбна към нов 7-годишен връх от близо 3,12%, достигайки следващо най-високо равнище от юли 2011-а година насам, до момента в който доходността на 30-годишните бумаги се увеличи до 3,249%, а на двегодишните бумаги - до 2,606%.

Трябва да се има поради, че доходността на дълговите бумаги се увеличи внезапно през последните дни на търговия предвид на поредност мощни стопански данни от Съединени американски щати, които възобновиха спекулациите за по-агресивно от предстоящото повишение на лихвените ставки от страна на Федералния запас. Солидният растеж на петролните цени към най-високи равнища от ноември 2014-а година насам пък ускоряват опасенията за по-силен инфлационен напън, което също може да принуди централната банка на Съединени американски щати да вдигне по-рязко федералната фондова рента.

Всичко това способства за днешно повишаване на показателя на $ по отношение на останалите съществени валути с 0,2% към 93,55 пункта, откакто в сряда беше доближат за малко нов връх за 2018-а година към 93,63 пункта.

Щатската валута нараства към 4-месечен връх от 110,77 японски йени и пробва да стабилизира над равнището на паритет по отношение на швейцарския франка.

В същото време еврото остава да се търгува под напън към и под 1,1800 $, откакто в сряда се намали до 5-месечно дъно към 1,1763 $ на фона на растящото политическо напрежение към образуването на новото съдружно държавно управление на Италия. Двата евентуални съдружни колегата - антисистемното придвижване " Пет звезди " и извънредно дясната партия " Лига " наподобява се оказаха от концепцията да изискат от ЕЦБ отписване на италиански държавен дълг за 250 милиарда евро. Техният план за съдружна стратегия за ръководство обаче като че ли продължава да включва редуциране на данъчните ставки до равнища сред 15% и 20% и анулация на утвърдената през 2011-а година пенсионна промяна, включваща увеличение на възрастта за пенсиониране. В проектоспоразумението не се разяснява участието на Италия в еврозоната и еврото, само че то включва ангажимент за преразглеждане на европейските контракти и за приноса на страната към бюджета на Европейски Съюз.

Британската лира пък бележи внезапни съмнения по време на търговията в четвъртък предвид на разнопосочни информации по отношение на бъдещето на Англия в европейски митнически съюз. По-рано денем паундът нарастна към 1,3568 $, откакто вестник " Дейли Телеграф " съобщи, че Обединеното кралство е склонно да остане в митническия съюз на Европейски Съюз и след 2021-а година. Последва обаче опровергаване на тази информация, откакто английският министър председател Тереза Мей употребява днешното си присъединяване на срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в София, с цел да удостовери, че Обединеното кралство ще напусне европейския митнически съюз. Това нейно изказване парира утринното повишаване на паунда и той се върна назад към и даже малко под 1,3500 $. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР