Щатският долар се покачва по време на търговията в сряда

...
Щатският долар се покачва по време на търговията в сряда
Коментари Харесай

Еврото плахо се вдига, но остава на 20-годишно дъно към долара

Щатският $ се повишава по време на търговията в сряда сутринта спрямо множеството съществени международни валути, показвайки изключително мощен напредък по отношение на йената. Пазарните участници правят оценка статистиката на Съединени американски щати и чакат резултатите от съвещанието на Европейската централна банка.

Доларът се ускори по отношение на съвсем всяка валута, която анализаторите и търговците наблюдават, само че изключително по отношение на еврото, японската йена и английския паунд. Всяка от тези три валути или е паднала до, или покрай най-ниските си равнища по отношение на " зелените пари " от десетилетия.

От началото на годината еврото отслабна с 13%, а в понеделник двойката евро/долар падна до 20-годишно дъно от $0,9876 за едно евро. Очаква се общата валута да се търгува под паритета през идващите три месеца, в случай че покачването на лихвените проценти на ЕЦБ със 75 базисни пункта, предстоящо от срещата в четвъртък, не успее да промени ориста на еврото.

Днес към 10 часа българско време общата европейска валута расте с към 0,09% и се търгува по отношение на $ на равнище $0,9908 за едно евро спрямо $0,9905 за евро в края на предходната сесия.

Стойността на английската лира стерлинг се намали с 0,15%, до $1,1495 за един паунд от $1,1519 за паунд при затваряне на пазара във вторник.

Курсът на американската валута по отношение на японската скочи с 0,65% до 144,03 йени за едни $.

Очаква се Европейската централна банка да увеличи главните лихвени проценти след резултатите от съвещанието през септември със 75 базисни пункта едновременно, което не се е случвало до момента в нейната история. Резултатите от срещата ще бъдат оповестени в четвъртък следобяд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР