Щатският долар се обезценява спрямо основните валути по време на

...
Щатският долар се обезценява спрямо основните валути по време на
Коментари Харесай

Еврото и британската лира растат, доларът отслабва

Щатският $ се обезценява по отношение на главните валути по време на търговията във вторник, тази седмица фокусът е върху съвещанията на огромните централни банки.

Пазарните участници са в очакване на резултатите от двудневното съвещание на Федералната аварийна система на Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени в сряда. Трейдърите са уверени, че американската централна банка ще увеличи главния лихвен % със 75 базисни пункта за четвърти пореден път. В резултат на това базовия лихвен % ще доближи равнище от 3,75-4% - най-много от декември 2007 година.

Търговците ще наблюдават деликатно изказванията на ръководителя на Фед Джеръм Пауъл, с цел да видят дали парично-кредитният регулатор има намерение да забави темпото на стягане на политиката след декември, написа деловото издание Financial Times.

Bank of England също организира регулярната си месечна среща тази седмица, резултатите от нея ще бъдат оповестени обществено на 3 ноември. Експертите чакат Британската централна банка да увеличи главния лихвен % със 75 б.п. - до 3%. Банката на Англия не е повишавала лихвения % с повече от 50 б.п. от 1989 година, означават наблюдаващи.

Към 10:35 часа българско време общата европейска валута поскъпна по отношение на $ с 0,43% - до $0,9929 за едно евро спрямо $0,9882 за евро при затварянето на пазара в понеделник.

Щатската валута поевтинява във връзка с японската с 0,66%, до 147,75 йени за $ по отношение на 148,71 йени за $ в края на миналата сесия.

Британската лира в това време се подвига с 0,53% - до 1,1530 $ зза паунд от 1,1469 $ за паунд при затварянето на търговията в понеделник.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи близо 0,4%, по-широкият WSJ Dollar - 0,33%.

Австралийският $ се повиши с 0,39% до $0,6424 от $0,6399 в предходната търговия. Централната банка на Австралия (RBA) увеличи главния си лихвен % с 25 б.п. във вторник. - до 2.85% годишно. Това съответства с прогнозата на множеството анализатори, написа Trading Economics. Централната банка увеличи лихвата за седми следващ път. В момента той е най-голям от април 2013 година В същото време управлението на RBA не изключва по-нататъшното му повишаване за ограничение на инфлацията, която остава на високо равнище.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР