Щатският долар се намира под известен натиск от продажби за

...
Щатският долар се намира под известен натиск от продажби за
Коментари Харесай

Доларът губи позиции въпреки очакваното гласуване на данъчния законопроект в двете камари на Конгреса



Щатският $ се намира под прочут напън от продажби за втора поредна сесия на търговия, защото вложителите са в внимателно очакване на гласуването от двете камари на американския конгрес на основния законопроект за една от най-мащабните данъчни промени през последните повече от три десетилетия.

За разлика от фондови тържища, бележещи напоследък здрав напредък въз съществена на упованията за редуциране на налозите в Съединени американски щати, което да подтиква в допълнение растежа на водещата международна стопанска система, зелените пари не реагират по същия положителен метод. Според редица търговци, това се дължи на обстоятелството, че участниците на валутните пазари към този момент са отработили позитивното въздействие от идната данъчна промяна. В същото време като че ли наподобяват надценени упованията, че тази промяна ще докара до огромна вълна от репатриране на долари в Съединени американски щати от страна на редица американските водещи компании с капитали зад граница.

Трябва също по този начин да се има поради, че вложителите се въздържат от заемането на прекомерно огромни по мярка позиции на другите финансови пазари предвид на идните коледни и новогодишни празници.

Всичко това води до намаляване на показателят на $ по отношение на останалите шест съществени валути с 0,15% към 93,51 пункта, откакто в края на миналата седмица информациите за сполучлив пробив при договарянията за взаимния данъчен законопроект на Конгреса и на Сената предизвика повишаване на доларовия показател до 93,932 пункта.

Еврото нараства с 0,31% към 1,1819 $ с взор към вчерашния негов връх към 1,1834 равнището, макар днешно по-слабо от предстоящото бизнес изследване на немския стопански институт Ifo за декември. От началото на годината насам единната европейска валута нарастна с повече от 12% по отношение на $ и е на път да означи най-солиден напредък от 2004-а година насам, макар че все още тя се търгува с близо 3% под нейния две и половина годишния връх към 1,2092 равнището, ударен за малко на 8-и септември.

Доларът се търгува без основна смяна малко над 112,50 японски йени и се намалява към двуседмично дъно към 0,9834 швейцарски франка. В същото време английската лира се намалява внимателно към 1,3353 $, до момента в който еврото нараства с 0,52% към двудневен връх към 0,8849 паунда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР