Щатският долар остава стабилен спрямо основните световни валути в хода

...
Щатският долар остава стабилен спрямо основните световни валути в хода
Коментари Харесай

Доларът остава стабилен към еврото и паунда

Щатският $ остава постоянен по отношение на главните международни валути в хода на търговията в понеделник сутринта. Инвеститорите не престават да правят оценка динамичността на инфлацията в Съединени американски щати и бъдещата траектория на паричната политика на Федералния запас.

Междувременно размерът на търговията на валутния пазар в понеделник е по-нисък от нормално, защото тържищата в Съединени американски щати са затворени заради честването на Деня на Мартин Лутър Кинг, отбелязва Trading Economics.

Миналата седмица стана известно, че потребителските цени (CPI индекс) в Съединени американски щати са се повишили с 6,5% през декември в съпоставяне със същия месец на предходната година, забавяйки се в съпоставяне със 7,1% през ноември. Инфлацията доближи най-ниското си равнище от октомври 2021 година Отслабването на инфлационния напън в Съединените щати може да бъде решителен мотив в интерес на по-нататъшно закъснение на темповете на стягане на паричната политика от страна на Федералния запас.

Към 10 часа българско време общата европейска валута спада по отношение на американската с 0,03% и се търгува на пазара по 1,0831 $ за едно евро против 1,0830 $ за евро при затварянето на сесията в петък.

По връзки на японската валута американските пари нарастват с 0,2% - до 127,96 йени за един $ по отношение на 127,87 йени за $ в края на последната сесия.

Британската лира стерлинг през днешния ден се търгува на равнище към $1,2227 за едни паунд, колкото и в края на предходната седмица.

Междувременно през днешния ден сутринта китайският юан е постоянен по отношение на $. Както беше обявено, Китайската национална банка в понеделник инжектира 779 милиарда юана (116,2 милиарда долара) във финансовата система като част от програмата за средносрочно кредитиране (MLF). В същото време лихвеният % по заемите за интервал от една година, издадени по тази стратегия се поддържа на равнище от 2,75% годишно, неизменен за пети следващ месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР