Щатският долар е относително стабилен спрямо еврото и лирата стерлинг

...
Щатският долар е относително стабилен спрямо еврото и лирата стерлинг
Коментари Харесай

Еврото се покачва, паундът спада към долара

Щатският $ е релативно постоянен по отношение на еврото и лирата стерлинг в сряда сутринта, укрепвайки към йената преди публикуването на резултатите от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати.

Очаква се Фед да увеличи своя референтен лихвен % с 25 базисни пункта, сигнализирайки закъснение на стягането на паричната си политика. Американската централна банка увеличи базовата лихвена ставка с 50 б.п. през декември след покачването му със 75 б.п. на предходните четири съвещания.

В същото време, съгласно анализатори, управлението на регулатора ще уточни, че е прекомерно рано да се приказва за допустимо преустановяване на стягането на паричната политика, написа MarketWatch.

Европейската централна банка (ЕЦБ) на съвещанието си на 2 февруари се чака да увеличи главните лихвени проценти с 50 базисни пункта. По този метод лихвата по депозитите ще бъде увеличена от 2% на 2,5%, най-високата от 2008 година насам.

Централната банка на Англия, която също има съвещание в четвъртък, също ще увеличи лихвите с 50 базисни точки до 4% от 3,5%, съгласно консенсусна прогноза на анализатор, представена от Market Watch.

Към 10:05 часа българско време в сряда еврото нарастна по отношение на $ с 0,16% и се разменя на пазара при курс $1,0879 за едно евро спрямо $1,0863 за евро при затварянето на миналата сесия.

Еврото се увеличи с 1,9% по отношение на $ през януари и е покрай 9-месечен връх заради упованията, че ЕЦБ ще продължи бързото си повишение на лихвените проценти, до момента в който Фед е към края на своя цикъл на стягане.

Британската лира стерлинг се намалява с 0,04% - до 1,2315 $ за едни паунд по отношение на 1,2320 $ за паунд при закриване на търговията във вторник.

Цената на американската валута във връзка с японската се увеличи с 0,11% - до 130,22 йени за $ от 130,06 йени за $ в края на миналата сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, английска лира и шведска крона), през днешния ден губи 0,05%, по-широкият WSJ Dollar Index - 0,04%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР