Щастливият селекционер на Аржентина Лионел Скалони обяви, че от Албисалесте

...
Щастливият селекционер на Аржентина Лионел Скалони обяви, че от Албисалесте
Коментари Харесай

Скалони: Трябва да запазим място на Меси за Мондиал 2026

Щастливият селекционер на Аржентина Лионел Скалони разгласи, че от " Албисалесте " ще запазят фланелката с №10 и за Мондиала след четири години в Съединени американски щати, Канада и Мексико при положение, че звездата и капитан на отбора Лионел Меси реши да взе участие и на това международно състезание.

Коментарът на Скалони е любопитен на фона на това, че самият Меси преди няколко дни съобщи, че финалът в Катар ще бъде последния му дуел на международно състезание, само че наподобява триумфа в Катар кара треньора да има вяра, че може още веднъж да забележим капитанът на аржентинците и след четири години.

Аржентинският ментор разкри още и какво му е споделили персонално Лео Меси след триумфа на Копа Америка през предходната година, който донесе на родения в Росарио футболист първи трофей с националния тим.

" Първо, би трябвало да запазим място на Лео за Мондиал 2026. Ще продължим да пазим екипа с номер 10 подготвен за идващото състезание Ако желае да продължи да играе, той ще бъде с нас. Мисля, че той има право да реши дали да продължи да играе за Аржентина или не. Спечелил си е правото да прави каквото реши с кариерата си. Страхотно наслаждение е да съм негов треньор, както и на останалите момчета също. Това, което предава на съотборниците си е нещо несравнимо, нещо, което не съм виждал преди. Играч, човек, който дава толкоз доста за съотборниците си. Когато победихме Бразилия на финала на Копа Америка, беседват с Лео Меси и споделих, че имаме огромна задача пред нас, а хората в родината ни стартират да имат вяра в възможностите ни за Мондиала, да се надяват. Той отвърна, че би трябвало да продължим и нищо друго няма значение. Това ми даде страховит прочувствен подтик. Осъзнах, че сме на границата да реализираме нещо огромно ", съобщи Скалони.

Младият експерт разкри и какъв брой доста в действителност е липсвал при вчерашните празненства за международната купа именитият Диего Армандо Марадона.

" Чак в този момент съзнавам, че Марадона не е към този момент измежду нас и това ме прави още по-горд от това, което постигнахме. Ако той беше тук, щеше да бъде първият почитател, който слиза на терена, с цел да чества с нас. Надявам се, че се е насладил на постигнатото ", показа Лионел Скалони.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР