Щастлив съм, че България пое ротационното председателство на Съвета на

...
Щастлив съм, че България пое ротационното председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Юнкер: България е готова да започне процеса за присъединяване към еврозоната

" Щастлив съм, че България пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз и съм убеден, че страната има отлична подготовка да извършва отговорностите си през идните шест месеца ", безапелационен беше ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща с президента Румен Радев. По думите му стана ясно, че България поема семейството на Европейски Съюз в извънредно значим за развиването на Съюза миг.

 Председателството ни стартира със заем от 100 млн. евро по Плана
Председателството ни стартира със заем от 100 млн. евро по Плана " Юнкер " за " Биовет "

Ще бъдат основани 210 работни места в селските региони на България

По време на срещата Жан-Клод Юнкер оцени високо фискалните индикатори на страната ни и изрази мнението, че България е подготвена да задейства процеса за присъединение към общата европейска валута.

Когато българското председателство завърши, Европейски Съюз би трябвало да бъде още по-силен, зави президентът. За тази цел интензивно ще работят всички български институции, даде обещание президентът. Р

Румен Радев увери ръководителя Юнкер в готовността на страната ни да се причисли към Шенгенското пространство. Двамата показаха увереност, че приемането ни ще усъвършенства обстановката със сигурността за целия Европейски съюз.

Президентът Румен Радев изрази благодарността на България към ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за поддръжката, оказвана от Комисията за присъединението на страната ни към Шенгенското съглашение и еврозоната.

Юнкер удостовери и поддръжката си за напъните, които страната ни поставя за консолидираното на страните от района в Европейски Съюз и за това, че форсира воденето на разговора с страните от Западните Балкани.

Румен Радев и Жан-Клод Юнкер разискаха подхванатите през последната година дейности за създаване на обща европейска защита.

Според Радев засиленото съдействие в региона на Общата външна политика и политиката за сигурност е положително за България. То било и визионерска стъпка за Европейски Съюз. Страната ни има подготвеност да взе участие в бъдещи общи планове в областта на военната индустрия, науката и построяването на съвместими качества сред страните членки в региона на защитата . Това стана ясно от думите на президента.

 Юнкер похвали България за неналичието на бюджетен недостиг
Юнкер похвали България за неналичието на бюджетен недостиг

Председателят на Европейска комисия е безапелационен, че проблем с корупцията има, само че подобен проблем има на други места

В диалога сред Радев и Юнкер бе обиден и въпроса по отношение на образуването на бюджета на Европейски Съюз след напускането на Англия.

Трябва да се вземат поради растящите потребности на съюза от повече сигурност за жителите, прецизен надзор на миграционните процеси към общността, както и основни планове за съгласуваност и развиване на европейските райони , съгласиха се двамата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР