Щастието само на 50% зависи от обстоятелствата, останалото е в

...
Щастието само на 50% зависи от обстоятелствата, останалото е в
Коментари Харесай

10 навика на хронично нещастните хора

Щастието единствено на 50% зависи от събитията, останалото е в наши ръце, счита Травис Бредбъри, създател на книгата "Емоционална просветеност 2.0 " и създател на платформата TalentSmart.

Щастието има толкоз доста форми, че мъчно се дефинира какво съставлява. Иначе стоят нещата при нещастието – елементарно се разпознава. Знаете точно по кое време ви е обзело.

10-те навика на хронично нещастните хора

1. Очакване на бъдещето

Един от навиците, които най-лесно ни се удават, звучи по този начин: "Ще бъде благополучен, когато... " Няма значение какво е продължението.

Не губете време, очаквайки нещо да се усъвършенства, с цел да повлияе на настроението ви. Фокусирайте се върху това да бъдете щастливи в този момент. За бъдещето няма гаранции.

2. Разходване на доста време и старания за сдобиването с "вещи "

Хората, живеещи в беднотия, стават по-щастливи, когато финансовото им състояние се усъвършенства. Обикновено стартират да си купуват движимости. Много проучвания демонстрират, че материалните неща не вършат хората щастливи.

3. Оставане у дома

Когато сме нещастни, се стремим да заобикаляме хората. Това е голяма неточност. Социализацията се отразява позитивно на настроението. В момента, в който усетите, че нещастието ви превзема, излезте на открито и общувайте с хора.

4. Възприемане на позицията на жертвата

Нещастните хора са склонни да гледат на живота от позицията на жертва. Проблемът в този метод на разбиране на света е, че ни кара да се усещаме още по-безпомощни.

5. Песимизъм

Нищо не подхранва по този начин нещастието, както скептицизмът. Проблемът при него е, че песимистичното въодушевление е като знамение – неприятните сюжети се сбъдват.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР