Щастието на принц Хари и годеницата му Меган Маркъл може

...
Щастието на принц Хари и годеницата му Меган Маркъл може
Коментари Харесай

Кралицата под въпрос за сватбата на Хари, Меган все пак е разведена

Щастието на принц Хари и годеницата му Меган Маркъл може да бъде помрачено още преди те да се насочат към олтара.

Оказа се, че въпреки да е дала единодушието си, кралица Елизабет Втора може и да отклони поканата за събитието, оповестява „ Daily Express “.

Изданието отбелязва, че Нейно Величество няма да участва на бракосъчетанието им, защото булката е разведена. Звездата от сериала „ Костюмари “ е била омъжена за продуцента Тревър Енгелсън. Маркъл се омъжва за Енгелсън през 2011 година, а бракът им трае две години.

През 2005 година Нейно Величество не се появи на гражданската гала на сина си, престолонаследника принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила. Тъй като и двамата бяха разведени, Чарлз и Камила подписаха брак в кметството Гилдхол, вместо на обичайна за кралски особи обилна църковна гала.

Кралица Елизабет Втора и брачният партньор ѝ принц Филип бяха измежду присъстващите на последвалата го църковна работа в параклиса „ Сейнт Джордж “ в замъка Уиндзор.
Още по тематиката

Наблюдателите тогава разясниха, че Нейно Величество не е участвала на бракосъчетанието, защото съгласно нея то е несъвместимо с ролята ѝ на висш шеф на Англиканската черква, която тя приема прекомерно съществено.

През 2002 година Англиканската черква одобри, че разведени могат да подписват църковен брак при избрани условия и по убеждение на духовния ѝ лидер.

Плановете на принц Хари и Меган Маркъл включват църковна гала. Шансовете им да получат позволение са огромни. След като годежът им беше оповестен, измежду отправилите поздравления към тях беше и епископът на Кентърбъри Джъстин Уелби. Като „ зелена светлина “ за църковен брак бяха изтълкувани приветствените слова на главата на Англиканската черква.

„ Щастлив съм, че принц Хари и госпожица Маркъл са избрали да се врекат във честност пред Бог “, съобщи Уелби. Това дава опция и на кралица Елизабет Втора да участва на сватбата с благословията на църквата.

В дните преди да бъде оповестен годежът на принц Хари и Меган Маркъл се заприказва, че те към този момент са се срещнали с архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, с цел да изискат позволение да сключат църковен брак, защото актрисата е разведена.

Източник: tialoto.bg

Снимка: Instagram

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР