Щастие е...да разхождаш куче или две,но няма фея на акото,благодарим,

...
Щастие е...да разхождаш куче или две,но няма фея на акото,благодарим,
Коментари Харесай

Призозават варненци да почистват след кучето, защото няма фея на акото

Щастие е

...да разхождаш куче или две,

само че няма самодива на акото,

благодарим, че си почиствате след тях!

Хартиени флаери с подобен текст " цъфнаха " на стволовете на десетки дървета в центъра на Варна, видя кореспондент на Varna24.bg .

Нестандартен метод са избрали фенове на домашни животни в града, да накарат другите поданици да почистват след своите четирикраки любимци.

Инициативата е благородна, защото на доста места в града се виждат " бомбардировки " от стомашно-чревния тракт на кучетата. Често изпражненията биват настъпвани от минувачи, които ги разнасят по улиците, а даже и в търговски обекти, че и вкъщи си.

В доста градове в Западна Европа има пътни знаци, даващи инструкции на жителите да почистят след своя домакински любим. Дори и у нас по магазините се продават торбички и найлонови ръкавици, които да спомогнат тази активност. Преди години в най-голямата площадка за разхождане на кучета в Морската градина имаше специфична кутия, от която всеки грижлив и милеещ за чистотата на града човек, можеше да си набави такива съоръжения. От време на време в обществените мрежи се разгласява фотография на шведската принцеса Мадлен, която е клекнала и почиства след домашния си любим. Текстът й е повече от явен: Това е принцеса Мадлен, принцесата на Швеция - чисти след своето куче. Короната не й падна от главата...

Проблемът с безсистемно изхвърлените боклуци е всеобщ освен във Варна. Масово хората изхвърлят фасове, хартийки, салфетки и всевъзможни отпадъци напряко на тротоара. Но в същото време възхваляват японците, които са манияци на тематика непорочност - знаменателен е образеца с футболистите от Страната на изгряващото слънце, които на Световното през 2018 година почистиха съблекалнята си на стадиона в Ростов на Дон, откакто изгубиха с 2:3 от Белгия и отпаднаха от международното състезание в Русия. Азиатците водеха с 2:0 до 69-ата минута, само че позволиха поврат. Въпреки трагичната загуба играчите и хора от щаба на отбора подредиха всичко в помещението. Освен това оставиха записка на съветски с надпис " Спасибо “ ( " благодаря “). 

И там няма самодива на акото, само че манталитета и самосъзнанието са други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР