Щангистът ни Христо Христов се размина драматично с бронзов медал

...
Щангистът ни Христо Христов се размина драматично с бронзов медал
Коментари Харесай

Съдийска тесла остави Христо Христов без медал в Токио

Щангистът ни Христо Христов се размина трагично с бронзов орден и приключи на пето място в категория до 109 кг на олимпийския шампионат по повдигане на тежести в Токио.

20-годишният международен първенец за младежи Христов приключи с дуел от 408 кг. Той беше трети след изхвърлянето след сполучливи опити от 185 и 189 кг, като направи и несполучлив опит на 192 кг.

В изхвърлянето той се оправи поредно с 213 и с 219 кг, след което съумя да вдигне и 222 кг. Опитът в началото беше доказан с 2:1 съдийски гласа, само че в следствие след преразглеждане на два пъти журито на надпреварата не го призна поради добутване с дясната ръка. Ако опитът беше приет, то Хистов щеше да събере дуел от 411 кг, което щеше да е задоволително за бронза.

Акбар Джураев от Узбекистан завоюва купата с нов олимпийски връх в дуела с 430 кг. Световният рекордьор Симон Мартиросян (Армения) се подреди втори с 423 кг.

Латвиецът Артурс Плесниекс пък заслужи бронза с 410 кг (180 и 230 килограма), като взе отличие при третото си присъединяване на Олимпиада след пето място в Лондон 2012 и осма позиция в Рио 2016.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР