Щафетите на САЩ на 4х100 м за мъже и жени

...
Щафетите на САЩ на 4х100 м за мъже и жени
Коментари Харесай

Лайлс с трета световна титла от Будапеща, САЩ взе щафетите

Щафетите на Съединени американски щати на 4х100 м за мъже и дами победиха със международните трофеи на шампионата в Будапеща.

Победата на дамите бе по-впечатляваща, защото пристигна в яростна борба с огромния им противник от Ямайка. На финален пост се сблъскаха шампионките на 100 м Шакари Ричардсън за Съединени американски щати и тази на 200 м Шерика Джексън за Ямайка. 

Успехът и този път бе за атрактивната американка, която оказа помощ на US отбора да победи с връх на шампионатите от 41,03 сек. Тя пък от своя страна ще си тръгне с 2 трофеи и един бронзов орден от Унгария.

Участие в златния квартет взеха още Тамари Дейвис, Тваниша Тери и Габи Томас.

Представителките на карибския басейн – Наташа Морисън, Шели-Ан Фейзър-Прайс, Шашали Форбс и Джексън, приключиха втори с 41,21 сек., а бронзът е за британките с 41,97 сек.

При мъжете американците дадоха най-хубаво време в света за сезона от 37,38 сек., с цел да стигнат до златото. На финален пост за квартета им бяга огромната звезда на шампионата Ноа Лайлс, който стигна до златен требъл след купите си на 100 и на 200 м. Останалите в отбора бяха Крисчън Колмън, Фред Кърли и Брандън Карнес.

Втори приключи квартетът на Италия с време 37,62 сек., а трети са представителите на Ямайка с 37,76 сек. 

Американците имат към този момент 10 трофеи от Будапеща, откакто през днешния ден и Чейз Ийли завоюва златото в тласкането на гюле при дамите с 20,43 м. 

Двама канадци пък се качиха на почетната стълбичка в десетобоя – Пиерс Лепаж завоюва златото с най-хубаво достижение в света за сезона от 8909 т., а сънародникът му Деймиън Лорнър стана втори с 8804. Третият – Линдон Виктор сложи нов народен връх на Гренада от 8756 т.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР