Щафетата на тримесечните отчети беше подета днес от софтуерните гиганти,

...
Щафетата на тримесечните отчети беше подета днес от софтуерните гиганти,
Коментари Харесай

Microsoft увеличава приходите си въпреки 28% спад в продажбите на Windows – бъдещият растеж се дължи на ИИ

Щафетата на тримесечните доклади беше подета през днешния ден от софтуерните колоси, а Microsoft Corporation през последното тримесечие регистрира растеж на приходите от 7% до $52,86 милиарда, което в календара на компанията се смята за третото през тази фискална година. В доста случаи резултатите от отчетния интервал се оказаха по-добри от пазарните упования. През настоящото тримесечие корпорацията чака растеж на приходите от 6,7% и значително това се дължи на интереса към технологиите с изкуствен интелект.

Нетната облага на Microsoft през последното тримесечие се усили с 9% до $18,3 милиарда Печалбата на акция доближи $2,45 против $2,23 по прогноза, а приходите от $52,86 милиарда също бяха над предстоящите $51,02 милиарда Всичко това докара до растеж на курса на акциите на Microsoft с 9% след резултатите от спомагателна комерсиална сесия. Финансовият шеф на Microsoft, Ейми Худ, сподели, че компанията ще продължи да влага в облачна инфраструктура, изключително свързаната с изкуствен интелект, в опит да отговори на възходящото търсене в тази област. „ Получените доходи ще порастват с течение на времето, както чакаме “, заключи тя.

В сегмента на Intelligent Cloud, приходите на Microsoft се покачиха с 16% до 22,08 милиарда $, леко надминавайки упованията на анализаторите. Този сегмент включва “публична “ облачна услуга на Azure, услуги за корпоративни клиенти, както и подразделения на SQL Server и Windows Server. Облачните услуги като цяло усилиха главните доходи с 27%, макар че през предходното тримесечие растежът доближи 31%, тъй че можем да приказваме за леко закъснение на темпото. Въпреки това, Microsoft въпреки всичко съумя да се показа по-добре от упованията на анализаторите, които предвидиха растеж на приходите от облака единствено с 26,5% или 27,2%.

Обединяващият Dynamics, LinkedIn и Office сегмент Productivity and Business Process, регистрира растеж на приходите от 11% до $17,05 милиарда Приходите на консуматор се усилиха, което увеличи паричните приходи от абонаментите за Office 365 с 14%. Приложението за видеоконференции Teams непрекъснато усилва месечната си публика от 280 милиона на минимум 300 милиона души.

Сегментът More Personal Computing, който включва Bing, Windows, Surface и Xbox, регистрира 9% спад в приходите до 13,26 милиарда $, само че към момента надминава пазарните упования. Браузърът Bing към този момент може да се похвали с месечна дейна публика от над 100 милиона души. Абонаментите за игрите през последното тримесечие са генерирали повече от $1 милиард доходи за корпорацията. Продажбите на лицензи за Windows на производителите на подготвени устройства, които работят с тази платформа, понижиха приходите на Microsoft с 28%. В същото време, управлението на корпорацията отбелязва, че търсенето на компютри се е оказало по-високо от упованията. Като се изключат днешните облаги, акциите на Microsoft се покачиха с 15% от началото на годината, надминавайки целия показател S&P 500, който се увеличи единствено с 6% за същия интервал.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР