Щабът за извънредните ситуации в Пирот отмени извънредното положение в

...
Щабът за извънредните ситуации в Пирот отмени извънредното положение в
Коментари Харесай

Отменено бе извънредното положение в Пирот

Щабът за изключителните обстановки в Пирот анулира изключителното състояние в частта на град Пирот, което бе въведено на 25 декември след дерайлирането на вагони цистерни с амоняк и приключването на амоняк от една от цистерните, заяви държавната телевизия РТС.

Кметът на Пирот и пълководец на щаба Владан Васич съобщи, че щабът е реагирал навреме при случая и добави, че когато преди два дни всички цистерни с амоняк са вдигнати и отстранени от мястото на случая са се основали условия за анулация на изключителната обстановка.

" Всички цистерни са преместени, въведени са и превантивни ограничения за тази част от жп линията и влаковете се движат с оптималната скорост от 20 км/час, а оптималната маса на композициите ще бъде 1200 тона ", сподели кметът.

Той добави, че композицията с дерайлиралите вагони е била тежка 1600 тона. Въведена е и възбрана за превозването на амоняк по жп линията Пирот-Ниш. Не знаем докога възбраната ще бъде в действие, сподели Васич.

Щабът предложи да се достави екипировка за отбрана на дихателните органи и да се форсира действието на системата за предизвестие.

" Трябва да срещнем обществото по какъв начин ще действа системата за предизвестие, какви са сигналите и звуковете и какво е смисъла им. Смятам, че щабът се оправи добре, бързо въведохме и изключителното състояние, и ограниченията, последствията бяха отстранени без никакви проблеми и мисля, че сполучливо приключихме изключителното състояние ", сподели Васич.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР