ШРИНАГАР, Индия (АП) — Индийски и пакистански войници си размениха

...
ШРИНАГАР, Индия (АП) — Индийски и пакистански войници си размениха
Коментари Харесай

Гранична охрана на Индия и Пакистан разменя огън по границата си в Кашмир; един убит индийски войник

ШРИНАГАР, Индия (АП) — Индийски и пакистански бойци си размениха пукотевица и обстрел по своята мощно милитаризирана граница в оспорвания Кашмир, убивайки индийски граничар, оповестиха публични лица в четвъртък.

Властите в следената от Индия част на Кашмир споделиха, че пакистански бойци са стреляли с минохвъргачки и картечници по граничните постове в южната част на Джаму в сряда вечерта, наричайки това „ непровокирано “.

Индийските гранични сили за сигурност споделиха в изказване, че неговите бойци са „ дали отговор уместно “ и че един от неговите граничари е бил погубен.

Боятът завърши рано в четвъртък.

Няма неотложен коментар от Пакистан. Всяка страна постоянно упреква другата, че е почнала гранични конфликти в региона на Хималаите, който и двете претендират напълно.

Миналия месец двама индийски граничари и трима цивилни бяха ранени в борби по границата с Пакистан. < /p>

Индия и Пакистан имат дълга история на горчиви връзки поради Кашмир. Те са водили две от трите си войни от 1947 година насам поради конкурентните си искания към района. В следената от Индия част на Кашмир екстремисти се бият против индийското ръководство от 1989 година насам. През 2003 година двете народи се споразумяха за преустановяване на огъня, което значително се резервира макар постоянните конфликти.

Страните с нуклеарно оръжие ' оспорваната граница включва 740-километров (460 мили) здрав и планински сектор, наименуван контролна линия, която се охранява от техните армии.

И двете страни също имат обособени паравоенни гранични сили, които охраняват техните ненапълно дефинирани, по-ниски - граница с надморска височина от 200 километра (125 мили), разделяща следения от Индия Кашмир и пакистанската провинция Пенджаб.

През 2021 година двете народи потвърдиха своето съглашение за преустановяване на огъня от 2003 година след месеци на съвсем ежедневни борби което умъртви десетки и от двете страни в Кашмир.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР