Шри Ланка до голяма степен зависи от водноелектрическата енергия за

...
Шри Ланка до голяма степен зависи от водноелектрическата енергия за
Коментари Харесай

В Шри Ланка има временно прекъсване на електрозахранването след повреда на главен далекопровод

Шри Ланка значително зависи от водноелектрическата сила за произвеждане на електрическа енергия, до момента в който въглищата и петролът се употребяват за покриване на салдото. По време на сухия сезон страната е принудена да употребява повече топлинна сила за произвеждане на електричество.

Шри Ланка претърпя няколкочасови спирания на електрозахранването през предходната година в продължение на няколко месеца заради падащи равнища на водата, захранващи водноелектрически язовири. Енергийната рецесия се утежни, защото Шри Ланка се изправи пред компликации при вноса на задоволителни ресурси от нефт и въглища, откакто задграничните запаси на страната бяха изчерпани по време на невиждана икономическа рецесия.

Шри Ланка изпадна в икономическа рецесия през 2022 година, създавайки сериозен дефицит и предизвикателство на остри митинги, довели до свалянето на тогавашния президент Готабая Раджапакса. Тя разгласи банкрут през април 2022 година с задължения от над 83 милиарда $ – повече от половината от тях към...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР