Шпионите на САЩ не очаквали ожесточената отбрана на украинците, китайските

...
Шпионите на САЩ не очаквали ожесточената отбрана на украинците, китайските
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Путин не очакваше такава съпротива, но не може да си позволи да загуби

Шпионите на Съединени американски щати не очаквали ожесточената защита на украинците, китайските им сътрудници въобще не са били готови, че Русия в действителност ще нападне
Шефовете на американското разузнаване признаха пропуски в работата си пред Сенатската комисия по разузнаването. Те бяха изслушани навън съвещание в четвъртък, в границите на което показаха част от данните, които са имали за ставащото в Русия и Украйна.

Топ шпионите на Съединени американски щати признаха, че са били в неточност във връзка с готовността на украинците да се бият. Назад във времето службите не съумяха да предвиждат значими събития като рухването на Съюз на съветските социалистически републики и атентатите на 11 септември, само че отдавна предизвестяват, че Русия се готви да нахлуе в Украйна. Директорът на Агенцията за отбранително разузнаване генерал-лейтенант Скот Бериер призна, че не си е представял сходна украинска опозиция.

„ Моите визии, основаващи се на редица фактори, бяха, че украинците не са подготвени, колкото смятах, че би трябвало да са. Затова поставях под въпрос волята им да се бият. Това беше слаба прогноза от моя страна, тъй като те се бият самоуверено и почтено и вършат вярното нещо “, сподели той.

Според оценките на генерала, Русия също е подценила украинската опозиция, а в случай че Путин се опита да завладее цялата страна, евентуално ще се провали. В Кремъл останали сюрпризирани и от това какъв брой обединени са се оказали западните страни и какъв брой съществени финансови наказания са наложили. Въпреки грешките и неуспехите обаче, Путин евентуално ще удвои напъните си, тъй като не може да си разреши да загуби.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс разяснява, че китайският президент Си Дзинпин би трябвало да е бил комплициран от съветската инвазия, защото техните разследващи служби наподобява не са планували, че може да се случи нещо сходно.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР