Шойгу награди бойци за унищожени танкове “Леопард“Приазовие охранява газопроводите “Турски

...
Шойгу награди бойци за унищожени танкове “Леопард“Приазовие охранява газопроводите “Турски
Коментари Харесай

Киев атакува руски кораб в Черно море

Шойгу награди бойци за унищожени танкове “Леопард ”
“Приазовие ” охранява газопроводите “Турски поток ” и “Син поток ”

Американски боен дрон разузнавал над акваторията

Украинските сили са пробвали офанзива по кораба “Приазовие ” на съветския Черноморски флот, охраняващ газопроводите “Турски поток ” и “Син поток ”. Нападението, осъществено в югоизточната част на Черно море, е било отблъснато от съветските сили, заяви през днешния ден отбранителното министерство в Москва.

“Днес в 1 часа и 30 минути московско време въоръжените сили на Украйна направиха несполучлив опит да нападат с шест морски бързоходни безекипажни катери кораба “Приазовие ”, изпълняващ задания по надзор на ситуацията и обезпечаване на сигурността на маршрутите на газопроводите “Турски поток ” и “Син поток ” в югоизточната част на Черно море ”, оповестиха от съветското военно ведомство.

Министерството добави, че екипажът на “Приазовие ” е унищожил всички катери с щатното си въоръжение. В този миг корабът се намирал на 300 км югоизточно от Севастопол.

“Няма потърпевши. Корабът не е развален и продължава да извършва поставените задания ”, подчертаха от министерството.
Съобщиха още, че както при днесшната офанзива по “Приазовие ”, по този начин и при предходни сходни набези, във въздушното пространство над централната част на Черно море разузнаване е правил стратегически безпилотен летателен уред RQ-4B Global Hawk на въоръжените сили на Съединени американски щати.

Предишна сходна офанзива бе осъществена от Украйна на 24 май, тогава три украински дрона пробваха да ударят кораба “Иван Хурс ”, също охраняващ “Турски поток ” и “Син поток ” в изключителната икономическа зона на Турция. Всички дронове бяха унищожени.

Новината за офанзивите идва ден, откакто украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че дълго чаканата контраатака на Киев е почнала. Руските военни оповестиха, че са отблъснали украински настъпления в Запорожка област и южен Донецк и са предизвикали тежки загуби на силите на Киев за денонощие - до 300 бойци, 9 танка, в това число 4 танка “Леопард ”, и 11 бойни машини на пехотата, в това число 5 американски машини “Брадли ”, 14 бронирани бойни машини, 6 автомобила, както и френска самоходна артилерийска установка “Сезар ”.

А през днешния ден съветският боен министър Сергей Шойгу връчи висши държавни награди - медали “Златна звезда ”, на съветски военнослужещи, взели участие в сраженията, в които е била унищожена въпросната бойна техника.



Издирването продължава
29 изчезнали в потопа след гърмежа в „ Нова Каховка “


Водите в потопения Херсон спадат, заяви украинското Министерство на вътрешните работи.

Продължава издирването на хора, изчезнали след разрушаването на язовир “Нова Каховка ”, заяви украинското Министерство на вътрешните работи, като посочи, че 29 души към момента са в неопределеност, съобщи ДПА.

На следения от украинските управляващи западен бряг на река Днепър под вода са 32 обитаеми места с общо 3784 къщи. Около 1400 служащи от службите за справяне с изключителни обстановки са се присъединили в избавителните интервенции и почистването след разрушаването на язовирната стена във вторник.

Евакуациите не престават и в управлявания от съветските сили източен бряг на реката, изведени са били хиляди хора.

Равнището на водата спада. Сутринта при Херсон то е било 4,18 м - с повече от половин метър по-ниско от събота.

Служителите на Каховската Водноелектрическа централа оповестиха, че равнището на водата в язовира също спада и в този момент е към 9,35 м - с над 7 м по-ниско от нивото във вторник.

Десетки градове и села бяха наводнени след рухването на язовирната стена, оповестява се за 13 починали. Последиците за околната среда остават неразбираеми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР