Шоуменът Слави Трифонов използва официалната си страница в една от

...
Шоуменът Слави Трифонов използва официалната си страница в една от
Коментари Харесай

Слави: Всички отдавна знаем - от еврофондовете се краде, но тре`а си трайкаме!

 Шоуменът Слави Трифонов употребява формалната си страница в една от обществените мрежи с цел да изрази надълбоко отвращение, видя Plovdiv24.bg . С съответния текст Трифонов изиска незабавна оставка от един от нашите министри - Десислава Танева. Какво провокира раздразнението на учиндолецът, вижте в текста по- долу, който публикуваме без редакторска интервенция:

" И това доживяхме - министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по избрана стратегия, тъй като в противоположен случай Европейският съюз може да спре финансирането!

Точно такова идиотско предложение е направила министърът на земеделието и храните Десислава Танева на Консултативен съвет със земеделци, извършен онлайн през март. Днес уеб сайтът " Биволъ " популяризира видео от срещата, в която Танева се обръща към подалите сигнал съзнателни земеделци със следните думи: 

" Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, щото другояче и това ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. И ще продължим в същия дух. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат - значи не би трябвало да получавате тая помощ. "

Браво, бе! Май за пръв път имаме самопризнание от такова високо равнище, равнището на министър, за нещо, което всички от дълго време знаем - че от еврофондовете се краде, само че " тре`а си трайкаме ". 

Тази преживелица с министърката отново ми припомня за оная клета безработна циганка, която беше получила от обществените вълшебна дебитна карта и всеки ден в продължение на месеци теглеше по 400 лв. от банкомата и си трайкаше. 

Та и нашата министърка като циганката - трайка си. 

Трайка си, че една голяма част от бенефициентите са получавали пари по европрограмата, само че на процедура не са сеели нищо. Положението е: " Взехме парите и не се хвалим какви измамници сме ".

А по какъв начин става тоя номер с измамите? Ами, няма по какъв начин да стане без някой да си трайка в Министерството на земеделието и Държавен фонд " Земеделие ". Сами можем да се досетим каква е цената на трайкането.

Изказването на министър Десислава Танева отвред си е за оставка. Ама отвред. И това е най-малкото.

Предложението да се прикрие закононарушение е безусловно несъвместимо със дилемите, които би трябвало да извършва един най-обикновен държавен служител, па камо ли министър. Но такива стандарти в България не важат. 

Тук няма никакви стандарти! Ако имаше такива, Десислава Танева още преди 4 години трябваше да не помни, че в миналото отново ще бъде министър. Тогава Министерството на земеделието, ръководено отново от нея, подари първокласни джипове, закупени сякаш за потребностите на горските стопанства на Националната работа за защита, с цел да бъдат возени политици. Впоследствие се оказа, че един от джиповете на горските го кара самият министър-председател Бойко Борисов.

Та, толкоз за стандартите.

С оставка или без оставка, евентуално ОЛАФ към този момент се е запътил насам. И госпожа Танева добре знае, че ОЛАФ не е снежният човек от " Замръзналото кралство ". Вероятно след думите на високопоставеното българско лице, Лаура Кьовеши също към този момент предостатъчно се подсмихва.

Лошата вест е, че сметката за наглото и неспособно ръководство отново ще я платим ние, българските жители, които го избираме. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР