Шоуменът Слави Трифонов и актрисата Марта Вачкова са живото доказателство

...
Шоуменът Слави Трифонов и актрисата Марта Вачкова са живото доказателство
Коментари Харесай

След 23 години вражда и омраза Слави и Марта Вачкова май се помириха

 Шоуменът Слави Трифонов и актрисата Марта Вачкова са живото доказателство за истинността на максимата, че няма безконечни врагове. Двамата цели 23 години водеха нескрита война, която се отприщи, откакто Дългия разгласява автобиографичната си книга " За стърчането ". В нея шоуменът я назова Добринка и " патологична интригантка ", която се гаврела с актьорите от екипа. 60-годишната актриса пък упрекна Трифонов, че се е изгаврил с нея, а себе си е показал в блестяща светлина.

" Разделихме се поради пари. А и поради чалгата – ние с Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев не можем да вършим подобен тип музика ", обяснявала е за обтегнатите им връзки Вачкова. В десетки изявленията щерката на Митко Бомбата не му остана длъжна и показваше огорчението си от него. Марта го упрекваше, че е подготвен на всичко за пари, само че е самичък като куче, до момента в който нея приятелите й я носели на ръце. Обидена, години откакто скапаха другарството си, Марта съобщи, че не желае нито да го вижда, нито да го чува. Тя не желаела името й да бъде свързвано по какъвто и да било метод с това на Трифонов. Отдавна спряла да гледа предаването му, а опитите на общите им сътрудници и другари да ги помирят удряли на камък. Преди 6 години Слави не предложения Марта на грандиозния концерт в зала " Арена Армеец ". Въпреки слуховете, че Дългия събира всички свои остарели и нови сътрудници и е дал прошка за неразбирателствата, Вачкова и Васил Василев-Зуека не получиха амнистия.

" Със Слави сме толкоз разнообразни, разбираме живота не по еднакъв метод ", споделяла е Марта. Слави пък продължи с отмъщението си, като във вечерното му шоу се появиха поредност от скечове, осмиващи килограмите на Марта. Преди няколко години Дългия наредил на сценаристите си да бъдат прекъснати всички обиди и злобни смешки по неин адрес. Това умилило Вачкова и тя решила да не помни неприятното.

Малцина знаят, че именно благодарение на Слави актрисата попаднала в студентското предаване " Ку-ку ", а по-късно и в " Каналето ". По това време Трифонов бил студент в Консерваторията, само че поради връзката си със Силвия Лулчева, се движел в нейната артистична компания. Така с помощта на Дългия, който към този момент се изявявал в занимателното студентско предаване, Марта придобила популярност. Тя не забравяла кой я е вкарал в шоубизнеса, само че не желала да прави първата крачка към сдобряването им. Чакала Трифонов самичък да я предприеме.

" Ако ми изиска амнистия, в случай че осъзнава, че е сбъркал, ще му я дам незабавно. Тогава ще ни олекне и на двамата ", философствала пред техни общи сътрудници и другари Вачкова, надявайки се посланието й да доближи до шоумена.

23 години след разрива посред им Тончо Токмакчиев гостува в малкия екран на Дългия " 7/8 ТВ " и изненада всички, осведомени с бурните им връзки. Бургазлията бе специфичен посетител във " Вечерта на Бенда ", където водещ е неговият добър другар Камен Воденичаров. Марта също получила покана да гостува. Макар че Краси Радков пародира актрисата в скечове в малкия екран на шоумена, актрисата решила да постави завършек на войната и удостоверила присъединяване си, разкриха хора от екипа на Дългия.

" След 23 години още веднъж с вас. Хубаво ми е ", обърна се Тончо към музикантите. Предаването бе отдадено на албума " Рома ТВ " - един от първите на " Ку-ку бенд ", публикуван през 1994 година В него ефективно присъединяване взима самият Токмакчиев. Тончо изпя три от песните, измежду които е и огромният шлагер " Sweet chalga in time " ( " Стар апаш си, тате " ). Тончо и Камен се потопиха в мемоари за времената, когато бяха дружно със Слави Трифонов, Марта Вачкова, Васил Василев-Зуека и музикантите от " Ку-ку бенд ". Най-милият от тях бе за концерта в Пловдив пред 45 000 фенове по време на първото им турне. Вачкова бе наречена Добринка, защото се правела на добра, а другояче била змийче.

Враждата сред Трифонов и Вачкова

се отприщи след излизането на книгата " За стърчането ". В нея Слави не пожали някогашната си колежка и другарка, наричайки я иронично Добринка. В едно от предаванията, отдадени на 16-годишнината на " Ку-ку бенд ", Слави се наложило да бъде изпята песента " Червената шапчица ", която преди време изпълняваше точно Мартина. Шоуменът обаче не пропусна да означи, че тя не е могла да я изпее както би трябвало. Трифонов описа и по какъв начин дружно с Марта и Маестрото пътували за Свищов на една от безбройните си халтури и Вачкова показала " добротата " си със следната изцепка: " Гледаше Мартина сгазените кучета по пътя и викаше: " Гледай ги, благите, по какъв начин полегнали и спинкат. Особено възприятие за комизъм имаше тя ", захапа я Слави.

Дългия споделя и чудноват случай, разиграл се на финала на взаимната им работа в " Каналето ". Актрисата била привикнала да й изпращат по обстоятелството у дома скечовете с нейно присъединяване. Щерката на именития Григор Вачков отказвала да върви на редколегии и предварителни диалози със сценаристите за скечовете, които би трябвало да снимат. Един ден на сценаристите им писнало да работят с нея от разстояние и с изключение на текста на скеча, й изпратили по факса няколко стодоларови банкноти. Любен Дилов написал най-отгоре " Марта, това ти е текстът за четвъртък, а това ти е заплатата за месеца. От продуцентите! " Половин час по-късно актрисата дохвърчала запъхтяна в офиса.

Трифонов разкрива и още един факт – че Марта и Тончо Токмакчиев гледали отвисоко на останалите си сътрудници в шоуто. " Сякаш се усещаха длъжни да се подиграват с останалите. Особено жестоки, съгласно мен, бяха към Стефчо Рядков. Той е най-съвестният и безконфликтен човек, който познавам. Ако му се сложи задача, ще си скъса задника, с цел да я извърши ", редеше спомените си Трифонов. Тъй като имал брачна половинка и две деца, Стефан бил много спестовен в името на фамилията си. Рядков отнасял насмешки от артистичните си сътрудници, точно поради това, че е свидлив и се мъчи да изкара повече пари. Слави споделя за преживелица, когато " Каналето " било на турне във Варна, а локално бинго поискало двамата артисти да раздадат награди.

Поискали единствено тях двамата, поради облиците им на Кирето и Сийка. След присъединяване си актьорите застанали на балкона на хотела, а стаите им били в профил на тези на Рядков. Знаели, че му е мъчително, че той не е поканен и не е проработил спомагателен хонорар. За да го нервират, Тончо и Марта на всеослушание разискали по какъв начин за има-няма 15 минути прибрали по 1000 $. Хонорарът им обаче бил много по-малък, писа " Уикенд ".

След това Тончо се провикнал, че е играл бинго и е блъснал единствено 2000 лева За да не остане по-назад, щерката на Митко Бомбата решила да ядоса Рядков като се похвалила, че е намерила в басейна на хотела 200-грамово златно синджирче. " Ето такива номера. Хем се смееш, хем те хваща гняв, тъй като с нищо не са по-добри от Стефан. И за разлика от него, който всичко реализира с доста труд, те са просто галеници на ориста. Да се присмиваш на някого, тъй като е друг, е, общо взето, кофти възприятие за комизъм ", разсъждава в книгата си Дългия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР