Шоумена и бившия омбудсман Мая Манолова покачват своя рейтинг през

...
Шоумена и бившия омбудсман Мая Манолова покачват своя рейтинг през
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Слави Трифонов с най-високо доверие през септември

Шоумена и някогашния омбудсман Мая Манолова повишават своя рейтинг през септември. Това разяснява социологическата организация " Алфа Рисърч " към данните от проучване, извършено измежду 1031 пълнолетни българи в края на предишния месец.
Общо 36% от интервюираните имат доверие на Слави Трифонов, а 32.9% - на. В същото време недоверието към шоумена е 26.8%, а към някогашния омбудсман - 33.7%. " Алфа Рисърч " мери рейтингите на двамата нови политически играчи за първи път.
Лидерът на ГЕРБ и министър председател губи близо три пункта доверие по отношение на юли, като персоналният му рейтинг в края на септември е 20.3%. В същото време рейтингът на водача на съпротива пораства и съвсем се изравнява с този на Борисов - доверието към ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е 19.8%.
Ако изборите бяха през днешния ден за ГЕРБ биха дали своят вот 20.5% от жителите, за Българска социалистическа партия – 19.6%, за партията „ ИТН ” – 14.9%, за Движение за права и свободи – 9.9%, за Демократична България – 9.4% и за Изправи се.БГ – 4.6%. Останалите партии, които към днешна дата са показани в Народното събрание, остават доста под прага.
Това демонстрират данни от тримесечния мониторинг на обществено-политическите настройки на българските жители на организация Алфа Рисърч.
Около две трети от пълнолетните българи (66.2%) не престават да показват кардинална поддръжка за митингите в страната, макар запасите към техния състав и изразни средства.
Протестите, конфликтът сред институциите и засиленият медиен фокус върху корупцията усилват ерозията на доверието към ръководещите. Одобрението към държавното управление се открива на сериозните 12.8%, а към Народното събрание спада до 7.6%, при над 60% съмнение.
 Слави Трифонов: В настоящия Министерски съвет на първо време би трябвало да влязат психиатрите Слави Трифонов: В настоящия Министерски съвет на първо време би трябвало да влязат психиатрите
" Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд вали. Липсват резултати в битката против корупцията по високите етажи на властта. Липсват механизм...
Главният прокурор, който зае поста с 27% поддръжка в този момент се утвърждава от 12.2%, при 54.6% сериозни оценки.
Единствено полицията съумява да усили равнищата си на доверие, като през септември позитивните оценки за активността ѝ, назад на обстановката през юли, стартират леко да преобладават над негативните (30.2%:27.7%).
Президентът бележи слаб спад на позитивните оценки (с 1.6%), сериозните нарастват по-силно (с 6 процентни пункта), само че със съответствие 42% утвърждение: 28.6% отрицание той резервира положителен баланс в персоналния си рейтинг.
Премиерът Бойко Борисов губи нови три пункта доверие по отношение на юли, а недоверието също нараства с 6%. С 20.3% утвърждение, рейтингът му е покрай равнищата на Корнелия Нинова (19.8%).
Каква е най-хубавата опция на настоящето ръководство?
 При избори през днешния ден: Партията на Слави Трифонов е трета политическа мощ, ГЕРБ и Българска социалистическа партия - на везните При избори през днешния ден: Партията на Слави Трифонов е трета политическа мощ, ГЕРБ и Българска социалистическа партия - на везните
Пет партии влизат в идващото Народно заседание. Ако изборите бяха през днешния ден, то ГЕРБ има поддръжка от 23,8%, а Българска социалистическа партия - 23,4%. Изследване на "...
Мненията са извънредно разнопосочни – освен в обществото, само че и измежду симпатизантите на главните политически сили.
17.6% припознават в Румен Радев политическият конкурент на Борисов и считат, че решението е в основаването на негов партиен план. 15%, главно последователи на Слави Трифонов, залагат на формулата „ всички против ГЕРБ “. 9.4% са за „ лява опция “, като симпатизантите на Българска социалистическа партия и Мая Манолова се двоумят сред тази алтернатива и обединяване към Радев. 12.2% са за „ дясна опция “. Тя се поддържа от към 75% от симпатизантите на „ Демократична България ”, само че и от към една пета от тези на ГЕРБ и Обединени патриоти.
14.5% от гласоподавателите, главно от средите на подкрепящите ръководството партии, са на мнение, че няма допустима опция.
Двете съществени характерности на публичните настройки към края на септември – сериозен спад на доверието към ръководещите и неизясненост по отношение на изхода от политическата рецесия, оказват директно отражение върху електоралните настройки. Сред твърдо решилите да гласоподават, ГЕРБ и Българска социалистическа партия сближават позиции, като ГЕРБ продължава да води с 0.9% пред левицата (20.5% против 19.6%). Анализът демонстрира, че парадоксалното на пръв взор удържане на позиции от ГЕРБ се дължи на два съществени фактора – ре-мобилизацията на твърдото ядро и на слабото прекосяване на негови гласоподаватели към конкурентни партии вдясно, се споделя в разбора на.
Представените данни са от извършеното в интервала 21 - 30 септември 2020г. национално-представително изследване измежду извадка от 1031 пълнолетни жители. Използвана е двустепенна стратифицирана по район и вид обитаемо място извадка, с асортимент на респондентите по квота въз основа на признаците пол, възраст и обучение. Метод на интервюиране - директно стандартизирано изявление по домовете с таблети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР