Шотландският режисьор Стивън Луис Симпсън подготвя предстоящите си две продукции,

...
Шотландският режисьор Стивън Луис Симпсън подготвя предстоящите си две продукции,
Коментари Харесай

Шотландец снима два филма в Пловдив

Шотландският режисьор Стивън Луис Симпсън приготвя идните си две продукции, които ще бъдат снимани в Пловдив. Това ще бъде идващия трогателен стадий от приключението му в Пловдив, откогато преди три години се реалокира тук от Холивуд и основа дистрибуторската си компания, с цел да управлява
успешния релийз на последния си филм Нито Вълк, Нито Куче.
Режисьорът търси артисти, статисти и хора, които се интересуват от работа във филмовата промишленост, с цел да сътвори екип за идните си планове. Също, концепцията му е да работи с пловдивски бизнеси и марки, с цел да показа чудесните локални компании в региона. В това число търси и места като заведения за хранене и питейни заведения, защото задачата е да се снима допустимо най-вече в Пловдив, и да се обърне внимание на китните пловдивски местоположения.

Филмите са прийом да се показа артикул по автентичен метод и би било ужасно да се употребява тази опция, с цел да се покажат освен хубостта на Пловдив на екрана, само че и характера на града отразен в облеклата на героите, направени в Пловдив, или светлинни тела и мебели, създадени в града, да вземем за пример.
Първият от два игрални филми ще носи загадъчното име Ретроспект и показва мистериозна история за обич и убийства с поврат в сюжета, правейки го трогателен за публиката. Можете да следите напредъка на кино лентата в страниците във фейсбук и инстаграм, където ще получите повече информация за кастингите, както и фотоси и елементи към самото снимане на плановете.
Вторият игрален филм ще бъда по-голяма продукция – интернационален трилър, чийто основен воин е българка. Филмът ще бъде сниман в живописните околности на града, както и в сърцето му. Част от по-големия проект на Стивън е да сътвори и образова локален екип, с цел да не се постанова да наеме екип от София или чужбина, с концепцията да влее бюджета си в Пловдив.

Той е сигурен, че града е дом на необикновен гений и единствено чака опция за изява във света на филмите, защото нормално това е лимитирана опция отвън София, само че е нещо, което Стивън е решен да промени.

Режисьорът е почнал да набира филмовата си екипировка в града, която възнамерява да отдава чартърен на локални режисьори.
Последният игрален филм на Стивън Симпсън – Нито Вълк, Нито Куче има най-дългия релийз в Щатите за последното десетилетие, и това бе дирижирано напълно от пловдивския му екип.

Нито Вълк, Нито Куче се показа чудесно и в българските кина на равно с останалите интернационалните филми, показани по екраните тогава.

Тъй като към този момент компанията е открито име в сектора, това подсигурява, че филмите му ще бъдат показани в кина, с които към този момент е работил, което му разрешава да има по-голяма независимост от множеството режисьори, с цел да сътвори компания, която ще снима, продуцира и дистрибутира личната си работа, вместо да разчита на финансиране.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР