Шотландските овчарки са много предани и дружелюбни кучета, които лесно

...
Шотландските овчарки са много предани и дружелюбни кучета, които лесно
Коментари Харесай

Характер и поведение на Шотландска овчарка (Коли)

Шотландските овчарки са доста предани и отзивчиви кучета, които елементарно намират общ език даже и с децата. Верни са на стопанина си и са подготвени постоянно да му служат. Имат междинни размери и са същинско олицетворение на грацията и изяществото.

Грижи за коли

Телосложението им е мощно и мускулесто, а също така са приспособени към усилените физически тренировки. На тегло женските доближават 18-25 кг, а мъжките - 20-30 кг. Височина им е приблизително 51-56 сантиметра, а при мъжките човеци - 56-61 см.

Важно е да се грижите за кучето, с цел да избегнете бъдещите здравословни проблеми при колитата. Така да вземем за пример, те имат потребност от доста дейни игри и разходки. Могат да бъдат отглеждани и в жилища, само че наложително би трябвало да ги изкарвате най-малко 1 час дневно. Здравословното хранене е не по-малко значимо, с цел да бъдат здрави вашите любимци.

Можете да ги храните, както с подготвена суха храна за кучета, по този начин и със особено приготвена домашна за тях. Индустриалните артикули от висок клас покриват напълно потребностите на кучето от витамини и минерали, по тази причина доста животновъди избират този вид. Ако пък решите да ги храните с натурална храна, тогава би трябвало да включите в менюто им:

- варено говеждо, заешко, пилешко, пуешко;

- месни продукти;

- морска риба;

- зърнени храни;

- ориз, елда;

- млечни продукти;

- зеленчуци и плодове.

Характер и държание на Шотландска овчарка (Коли)

 Коли

Кучетата от тази порода са доста умни, дейни и интелигентни кучета. Характерното за тях е това, че не са нападателни, само че към другите животни се отнасят внимателно. Заедно с това са доста привързани към стопаните си и доста комплицирано се оправят със самотата, в случай че се наложи да ги оставите сами.

Хората, които имат тази порода за домакински любим споделят, че това са най-съобразителите, правилни, положителни и благи кучета на света. Те прелестно усещат настроението на стопанина си и умеят даже да му съчувстват. По начало шотландската овчарка е била овчарско куче и елементарно се е справяло със дилемите си. Именно по тази причина е значимо да се движите доста с кучето си, с цел да развивате неговия естествено заложен капацитет. Без подобаващото образование и образование, шотландската овчарка може да стартира да капризничи и даже да гризе разнообразни движимости и мебели.

Ако имате деца и планирате да си вземете Коли, тогава ще останете очаровани от обстоятелството, че тази порода е освен доста нежна и любвеобилна, само че и прелестно се схваща с дребните деца. Тези животни могат дни наред да се занимават с дребните деца и да ги пазят от заплахите. Те са постоянно благи и спокойни, а също по този начин могат да намерят общ език с всеки. Много са търпеливи към белите на децата, като по този начин да вземем за пример не се ядосват, в случай че те стартират да ги дърпат за опашката или ушите.

Ще останете в действителност очаровани от благия темперамент на шотландските овчарки и ще се влюбите в отзивчивите четириноги другари. Вземайки си тази порода за питомец, вие се сдобивате не просто с пухкаво куче, а с правилен другар на цялото семейство! Да, коли е чудесно фамилно куче - също като лабрадор, голдън ретривър, немска овчарка, санбернар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР