Шосейният колоездачен сезон вече върви в пълни обороти. Някои от

...
Шосейният колоездачен сезон вече върви в пълни обороти. Някои от
Коментари Харесай

UAE Tour 2023: Големият дуел между Погачар и Ремко

Шосейният колоездачен сезон към този момент върви в цялостни обороти. Някои от най-големите имена към този момент записаха надпревари за годината, в конкуренциите в Сан Хуан, Аржентина или пък Обиколката на Валенсия. Разбира се, още през януари измина и първото състезание „ международен тур “ - Tour Down Under, в Австралия.

По традиция обаче за двукратния първенец в Тур дьо Франс – Тадей Погачар, сезонът стартира в UAE Tour, седемдневната конкуренция в Обединените арабски емирства, като страната е главен спонсор и на отбора, за който кара - „ UAE Team Emirates ”. Така спонсорите изискват положително показване от словенеца в локалната им конкуренция.

Тадей Погачар завоюва надпреварата през 2021 и 2022 година, а в този момент ще стартира сезона си и подготовката за огромната цел – Тур дьо Франс, точно с присъединяване в UAE Tour, където ще се бори за трета поредна победа.

24-годишният словенец обаче ще има сериозна конкуренция през тазгодишното издание, защото надпреварата ще бъде първо и за Ремко Евенепул. Белгийският колоездач, който през предишния сезон завоюва доста еднодневни класики, Обиколката на Испания и международната купа в общия старт на шосе, е един от любимците както за това съревнование, по този начин и за всяко друго, в което започва. 23-годишният Евенепул ще кара в Обиколката на Италия през този сезон, тъй че ще избегне борбата с Погачар в Тур дьо Франс, само че дуелът им в UAE Tour, даже рано през годината, дава обещание представление.

Състезанието стартира на 20-и февруари и особено множеството стадии са за спринтьорите, като ще забележим първия старт на Марк Кавендиш за новия му отбор Астана. Той ще има сериозна конкуренция от ирландеца Сам Бенет.

Несъмнено обаче интригата ще е за основното класиране, където борбата ще е сред Погачар и Ремко Евенепул, само че и двамата могат да бъдат сюрпризирани при започване на сезона, защото към момента не са в оптимална форма. Словенецът ще бъде подсилен от Адам Йейтс, който тази година му е съотборник, а предходната година приключи втори в конкуренцията точно зад словенеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР