Шона Уилсън – туристка от САЩ, споделя, че е похарчила

...
Шона Уилсън – туристка от САЩ, споделя, че е похарчила
Коментари Харесай

Американските туристи пръскат пари в парижките бутици на фона на срива на еврото

Шона Уилсън – туристка от Съединени американски щати, споделя, че е похарчила пари за четири рокли в първокласния повсеместен магазин „ La Samaritaine ”, благосъстоятелност на LVMH, в Париж, изкушена от цените, защото еврото се изравни с американския $ .

В сряда еврото падна под 1 $ за първи път от две десетилетия насам поради опасенията, че повишението на цените на силата, провокирано от спора в Украйна, може да вкара Европейския съюз в продължителна икономическа рецесия.

" Тук като че ли всичко е на ликвидация ", споделя 49-годишната Уилсън, чиито покупки включват две рокли за щерка ѝ. " Тъй като еврото и доларът са съвсем наедно, това несъмнено ни предизвиква да харчим. "

Слабото евро е огромна притегателна мощ за туристите, изключително за американците, които са посочени като главен мотор на растежа на европейския бранш на първокласни артикули през второто тримесечие, съгласно анализатори от Barclays.
 
 бутици разкош Guliver/Getty Images
Силният $ по отношение на еврото е съдействал за четирикратното нарастване на разноските за туризъм в Европа през юни спрямо предходната година, а разноските на американците се усилиха, настояват анализаторите от UBS, базирайки се на данни от доставчика на услуги за възобновяване на Данък добавена стойност Planet.

Секторът на първокласните артикули се възвърне бързо след пандемията, защото хората бързат да похарчат парите, спестени по време на локдауна, когато общуването се възобнови.

Продажбите в Китай - най-големия пазар на първокласни артикули в света, спаднаха тази година, защото нова вълна от COVID-19 докара до строги забрани за достъп , затвори магазините, понижи търсенето и докара до по-малко платежоспособни китайски туристи в Европа.

Така че, до момента в който американците запълват трансатлантическите полети, желанието им да завоюват от слабото евро оказва помощ да се размени бизнесът, изгубен вследствие на неналичието на китайски гости, които бяха главният източник на растеж на продажбите на първокласни артикули в Европа преди пандемията.

Компаниите за първокласни артикули Richemont и Burberry също регистрират по-високи продажби в Европа , които помогнаха да се компенсира спадът от над 30% в Китай.

Франция се възползва най-вече от разточителството на туристите. Покупките на туристите във Франция през юни се повишиха до едвам 11,3% под равнищата от 2019 година, което е позитивен знак за френските първокласни марки, които са мощно застъпени на родния си пазар, считат анализаторите на UBS.

Тази седмица американски туристи се тълпяха по парижкото авеню Монтен, разглеждайки първокласните бутици, измежду които има дизайнерски имена като Луи Вюитон, Шанел и Гучи. Черил Пен, 70-годишна адвокатка по недвижими парцели от Делрей Бийч, Флорида, към този момент си беше купила пола и се ресурси с бебешки дрешки за внучката си.

" Току-що се качихме на авенюто и започнахме да пазарим ", споделя Пен. " Харесва ми, че еврото и доларът са изравнени, тъй че знам тъкмо какъв брой разходвам ", сподели тя.

Дженифър Гронър, инфлуенсър в TikTok, отиде на шопинг в Париж през април, когато еврото беше под напън по отношение на $.

" Никога не съм виждала сходно нещо от позиция на цените ", сподели тя пред Ройтерс, като пресметна, че е взела чанта Birkin от Hermes в Париж за 4000 $ по-малко, в сравнение с би й коствала в Съединените щати, плащайки малко над 9000 $ , посредством и на възобновения Данък добавена стойност.

" Можете да пътувате до Европа, да се запознаете с културата, само че в същото време да си купите чанта ", споделя Гронер, която е купила чанти и аксесоари от Prada, Dior, Louis Vuitton и Chanel, като по нейни калкулации общата сума, която е спестена спрямо цените в Съединени американски щати, е 8000 $.

През май Chanel съобщи пред Ройтерс, че може да вкара спомагателни нараствания на цените през юли, с цел да регистрира валутните съмнения - изключително слабото евро, и инфлацията. Париж продължава да притегля мощно американските купувачи, макар че комерсиалните улици в Ню Йорк със артикули от висок клас гъмжат от първокласни европейски дизайнерски марк и.

" Много от моите другари си вършат дребни уикенд пътувания до Париж и други места и пазарят, до момента в който са там, тъй като това е, което правиш, до момента в който си в Париж ", споделя Дженифър Тумповски пред водещия магазин на Gucci на Пето авеню в Ню Йорк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР