Шон Кейси от Световната здравна организация, който координира медицинските екипи

...
Шон Кейси от Световната здравна организация, който координира медицинските екипи
Коментари Харесай

СЗО предупреждава, че здравната система в Газа бързо се срива

Шон Кейси от Световната здравна организация, който координира медицинските екипи на място в Газа, сподели, че е надълбоко угрижен от борбата към три лечебни заведения - болница Ал Акса, Европейска болница Газа и болница Насър - които обезпечават " последната линия " на опазването на здравето грижи в района.

Говорейки пред Ройтерс, той предизвести, че „ виждаме колапса на здравната система с доста бързи темпове “.

Кейси продължи: „ Това, което продължаваме да виждаме, е страданието на здравната система, здравните служащи не могат да отидат на работното си място, с цел да се грижат за пациентите, тъй като се опасяват за живота си, опасяват се за сигурността си.

„ Пациентите, които се опасяват, и техните фамилии, които се опасяват, отиват в болничното заведение, тъй като могат да умрат по пътя.

„ И в действителност чух, че тази заран, заради военни дейности към болница в провинция Хан Юнис [в южната част на Газа], че пациентите и техните фамилии рискуват живота си, с цел да потърсят грижи. “

Управляваното от Хамас здравно министерство заяви, че 126 души са убити през последните 24 часа

Министерството на опазването на здравето, ръководено от Хамас, заяви, че 126 души са били убити в Газа през последните 24 часа, оповестява организация AFP.

Министерството споделя, че по този начин общият брой на починалите от началото на боевете преди три месеца доближава минимум 23 210.

Общо 59 167 са ранените, прибавя министерството.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР