Шоколадът е вреден Да похапвате шоколад съвсем не е вредно. При

...
Шоколадът е вреден
Да похапвате шоколад съвсем не е вредно. При
Коментари Харесай

5 мита за „вредни“ навици

Шоколадът е нездравословен

Да похапвате шоколад напълно не е нездравословно. При това, колкото по-тъмен, толкоз по-добре. Изследване на учени от университета в Калифорния Сан Диего, потвърждава че хората, които постоянно ядат шоколад, имат показател на телесна маса по-нисък от другите. И още нещо от проучването. Рискът от инсулт при дамите е с 20% по-малък в случай че употребяват по към 50 гр. шоколад на седмица. Не е зле, нали?

Закуската е най-важното хранене денем

Това може да е правилно, само че единствено в някои случаи. Добре е да пропуснете закуската в случай че се борите с наднормено тегло. Според проучване на белгийски учени, тези които вършат физически извършения без да са закусили, даже по-късно да са приемали висококалорична храна, не покачват тежестта си.

Редовната консумация на кафе заран е нездравословна

Не, не е. Не се чувствайте отговорни в случай че стартирате вашия ден с чаша кафе. Нещо повече, съгласно проучване на WebMD, тези които пият постоянно кафе имат по-малък риск да заболеят от диабет вид 2 и Паркинсонова болест. И още, тези които употребяват постоянно кафе имат по-малък късмет да получат инсулт и да имат проблеми със сърдечния темп. Сутрешното кафе е потребно и за кожата. Проучване обвързвано с ролята на кофеина, оповестено в списание Cancer Research демонстрира, че той защищава от някои типове рак на кожата. Изобщо има доста аргументи да продължавате да си пиете утринното кафе, освен това с още по-голямо наслаждение.

Редовната консумация на бира е нездравословен табиет

Всъщност бирата е една от най-хубавите за организма питиета. Тя оказва помощ за по-здраво сърце, ускорява имунната ви система и държи вашите кости и стави в положително положение. Изследване оповестено в Men’s Health демонстрира, че хората постоянно и умерено пиещи бира, имат с 42% по-малък риск за сърдечно заболяване. Наред с това, пиещите бира хидратират организма си по-добре от тези пиещи същото количество вода, а това е доста добре за положението на бъбреците, нали? И още нещо. Канадски учени потвърждават в проучване, че постоянното пиянство на една халба ярко питие защищава очите от образуване на катаракта. Наздраве!

Ставайте рано, не спете до късно

Много трудове има за това, че би трябвало да се става към седем заран или по-рано. Изследване на LearnVest обаче, стига до други заключения. Ако спите повече и ставате по-късно това е добре за вашата памет, тя е по-организирана и дава опция да се учите по-добре. Това е по този начин, тъй като сънят е на цикли. На всеки 90 до 120 мин. е цикълът на по този начин наречения REM сън. Той нараства през втората половина на времето за сън. Наричат го и „ абсурден сън “ тъй като мозъкът употребява повече О2, т.е. сила по време на този цикъл. Най-ярките ви сънища се случват точно по време на REM съня. Този интервал от времето за сън влияе позитивно на когнитивните качества на мозъка. Когато ставате рано вие нормално прекъсвате тъкмо този финален REM цикъл на съня. Така че може и да не се излежавате през целия ден, само че не се чувствайте отговорни, че сте поспали повече.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР