Шоколадът е любимо лакомство за всички възрасти, което дава енергия,

...
Шоколадът е любимо лакомство за всички възрасти, което дава енергия,
Коментари Харесай

Защо да ядем шоколад на закуска?

Шоколадът е обичано лакомство за всички възрасти, което дава сила, покачва настроението и усъвършенства паметта. Притеснените за фигурата си, лимитират потреблението му, защото е висококалоричен. Така те пропущат да се насладят на нежния му усет и на изгодата за здравето и самочувствието, за които способства. Изберете шоколад с високо наличие на какао и го включете в ежедневното си меню в дребни количества на закуска. Ето за какво:

1. Шоколадът дава сила
Ето по какъв начин да си приготвите необикновено вкусно, шоколадово фондю
Когато решавате менюто за всяко събитие, отчитането на вкусовите желания на вашите посетители е от решаващо значение. Именно заради та...

Вкусното лакомство ви зарежда с сила, нужна ви за деня. Консумацията му на закуска е най-сигурният метод калориите от него да бъдат изразходвани денем, а не да се натрупат като мазнини и да доведат до заобляне на фигурата. Най-безопасна за фигурата е потреблението на няколко късчета шоколад заран.

2. Шоколадът усъвършенства паметта и мисловните процеси

Консумацията на няколко кутийки шоколад с високо наличие на какао – по този начин наречения черен шоколад – ще усъвършенства паметта и когнитивните функционалности, ще ви помогне да вършите по-качествено, по-съсредоточено и по-ползотворно служебните си отговорности на работното място. Това се дължи на високото наличие на магнезий и на флаванолите в какаовите зърна.

3. Шоколадът потиска глада

Консумацията на шоколадово блокче вместо обичайна закуска ще ви държи сити през целия ден, с което ще ограничи приема на калории и ще подкрепи отслабването. Важно е да не е огромно количество и да не е десерт към закуската ви, а неин сурогат.
5 храни, които могат да ви създадат по-умни
Човешката нервна система е в директна взаимозависимост от това какво яде човек. Оказва се, че има храни, които оказват позитивно влияние н...

4. Шоколадът ви кара да се усмихвате и ви прави по-добър човек

Консумацията подтиква производството на ендорфини, оказва помощ да гледаме на света с розови очила, да бъдем по-търпими, по-разбиращи, по-толерантни, по-мили, по-щастливи. Това оказва помощ подобряването на взаимоотношенията с сътрудниците и началството, със  фамилията, с другари и с клиенти. Щастливият човек най-често е добър, а необятната усмивка е най-хубавата визитна картичка в офиса.

5. Шоколадът ви разсънва

Сладкото лакомство съдържа кофеин, с който пробужда мозъка и тялото ви рано заран по този начин, както го прави чашата с ароматно кафе. Съчетани дружно, шоколадът и кафето са същинско пробуждане за един прелестен старт на деня.

6. Шоколадът ви прави по-здрави
Домашният шоколад, който ще ви плени – подготвен за 10 минути
И сами знаете, че домашната храна, без значение дали става въпрос за десерти, съществени, салати, разядки и други, е доста по-вкусна от купе...

Черният шоколад е богат на магнезий, който усъвършенства действието на сърдечно-съдовата и нервната система, богат е на антиоксиданти, които защищават клетките от увреждащото деяние на свободните радикали. Богат е и на калций и калий. Благодарение на съдържащия се в него азотен оксид, черният шоколад, съдържащ над 70-80% какао, разрешава на кръвоносните съдове да се провиснал, оказва помощ да се поддържа кръвното налягане в естествени граници, намалява равнищата на неприятния холестерол в кръвта и по този начин е сладостен метод за предварителна защита на съдови произшествия.

За да се насладите на изгодите от шоколада, избирайте първокласен артикул с високо наличие на какао и избягвайте течни шоколади и други, съдържащи голям брой примеси.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР