Шоколадът е един от най-приятните, лесни и познати начини да

...
Шоколадът е един от най-приятните, лесни и познати начини да
Коментари Харесай

Шоколад против целулит?

Шоколадът е един от най-приятните, лесни и познати способи да се заредим с въодушевление.

Но малко от нас мислят за потребните му свойства отвън тематиката за храненето. Той съдържа доста микроелементи и витамини, които са потребни за кожата, като желязо, натрий, фенилетиламин, растителни протеини и теобромин. В козметичната промишленост много известно е шоколадовото обтриване на тялото. Защо?

Полезният резултат на шоколадовото обтриване търсим в битката с несъвършенствата на кожата и в изчистване на целулита . След процедурата кожата става гладка на досег, а от тялото са изведени всички отрови.

Има, несъмнено и известни противопоказания. Не се предлага при бременност, на дами с гинекологични болести, хипертония и сърдечни заболявания, както и с нарушавания в работата на бъбреците и черния дроб.

Предлагаме ви три забавни предписания за шоколадово обтриване.

1_ Смесете 100-200 гр какао на прахуляк с 500 мл гореща вода, разбъркайте и охладете получената консистенция. Нанесете компактен пласт върху проблематичните области на тялото и ги обвийте в стреч фолио. За по-силен резултат може да се завиете с топло одеало. Измийте сместа след към 40 минути.

2_ 100 гр мрачен шоколад разтопете на водна баня или в микровълнова фурна. Намажете с него проблематичните области по тялото. След един час го измийте и нанесете антицелулитен крем.

3_ Смесете 200 гр пълномаслено топло мляко и 250 гр какао на прахуляк. С тази примес импрегнирайте ленти от бинт и ги нанесете върху кожата в зоната на коленете или на корема, след което обвийте върху тях и стреч фолио. Сместа се оставя да работи за към 30-40 минути, след което я измийте с топъл душ.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР