Шокиращото съобщение на островната нация Науру, че скъсва връзките си

...
Шокиращото съобщение на островната нация Науру, че скъсва връзките си
Коментари Харесай

Тихоокеанската офанзива на Китай се отплаща, тъй като Науру отхвърля Тайпе за Пекин

Шокиращото известие на островната нация Науру, че скъсва връзките си с Тайван в интерес на Пекин, акцентира офанзивата на очарованието на Китай през Тихия океан – и акцентира лимитираните благоприятни условия, налични за микродържавите, обезверено търсещи излаз от икономическата задънена улица.

Докато множеството страни изпращат поздравления на тези, които завоюват президентските избори, тихоокеанската островна нация Науру изпрати напълно друго обръщение до новоизбрания президент на Тайван Лай Чинг-те. След успеха на Демократическата прогресивна партия (DPP) на президентските избори през уикенда, Науру уведоми Тайван в понеделник, че към този момент няма да признава острова като самостоятелна нация. Вместо това към 12 000 поданици на Науру занапред нататък ще считат Тайван за „ неотчуждаема част от територията на Китай “.

Загубата на поддръжката на Науру е единствено последният удар върху намаляващата група от дипломатически съдружници на Тайван, пъстра сбирка от разрастващи се народи от цялостен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР