Шокиращо назначение направи правителството, назначено от президента Румен Радев, в

...
Шокиращо назначение направи правителството, назначено от президента Румен Радев, в
Коментари Харесай

Скандално! Радев назначи Деница Златева с нулев опит в енергетиката за шеф на Булгаргаз

Шокиращо предопределение направи държавното управление, назначено от президента Румен Радев, в енергетиката, където бе извършеа следващата чистка.

В изискванията на най-тежката енергийна рецесия президентът поставя отпред на ерегетиката, човек, който нищо не схваща от тези проблеми и е безусловно непознат на сектора.

Деница Златева застава като изпълнителен шеф отпред на държавната " Булгаргаз ", демонстрира информация на бТВ в обществения указател.

Златева е някогашен вицепремиер от първото служебно държавно управление на Радев, ръководено от проф. Огнян Герджиков.

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев е удостоверил назначението й през днешния ден..

" Булгаргаз " е договорният сътрудник на съветската " Газпром ", която през април спря доставките на газ за България. Това значи, че Златева би водила договарянията с съветския газов колос, в случай че служебното държавно управление ги възобнови.

Тя няма професионален и експертен опит в енергетиката, само че през 2020 година е назначена от тогавашния шеф а " Булгаргаз " за шеф на ръководство " Административно ".

От заявление за регистриране на новия състав в Търговския регистар излиза наяве, че " Българският енергиен холдинг " във вторник е решил да смени четирима от петчленния директорски съвет на дъщерното си сдружение " Булгаргаз ".

Освобождават се, само че продължавайки да носят отговорност, изпълнителният шеф Людмил Йоцов и членовете на борда Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов.

Председателят на борда Иван Топчийски обаче резервира поста си.

В борда влизат Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Веселин Синабов, който е работил в държавния газов оператор " Булгартрансгаз " и в частната " Овергаз ".

Мотиви за промяната в протокола от общото заседание на БЕХ не се показват.

Чистката в мениджмънта на стратегическото дружество може да бъде избрана като скандална, защото новоназначените в борда са хора без опит в газовата енергетника (с едно изключение). Излежда, че на новите шефове няма да им се постанова да взимат решения - ще им ги спускат.

Деница Златева е част от така наречен " вътрешна съпротива " в Българска социалистическа партия. Златева беше и част от екипа на президента Радев по време на първия му мандат.

Тогава за първи път президентът Радев извиква водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и упорства Златева да бъде утвърдена от управлението на партията за член на служебното държавно управление.

По същия метод Нинова била извикана и от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който изиска да назначи Златева за член на неговото държавно управление.

Назначението на Златева за началник на " Булгаргаз " е изненадващо, защото до момента тя не е проявявала интерес към енергетиката.

Започнала е процедурата по регистриране на измененията в управлението на сдружението в Търговския указател, която към момента продължава.

Кой кой е в новата администрация на " Булгаргаз "?

Деница Златева приключва компетентност „ Корпоративен мениджмънт “.

В интервала 2008 – 2009 година е шеф кабинета на заместител министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева.

Била е народен представител в 42-то Народно заседание от Българска социалистическа партия.

През август 2012 година е определена за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на дамите.

Между 2009 и 2017 година е интернационален секретар на Българска социалистическа партия.

От 27 януари 2017 година до 4 май 2017 г е длъжностен заместител министър-председател в държавното управление на Огнян Герджиков (първия длъжностен кабинет, назначен от Румен Радев като президент, бел. ред.), отговарящ за подготовката на българското председателство на Европейски Съюз.

Димитър Спасов е бил шеф на панагюрската компания БМЕ, която се занимава с произвеждане и търговия с метали и е благосъстоятелност на немската ДЕМА Прецизионстайле ГмбХ, заяви " Медиапул ".

Татяна Петрова-Бояджиева е едноличен притежател на " Талента " ЕООД, която се занимава с недвижими парцели, и е акционер в " ТБ Лайн " ООД, която се занимава с електронна търговия, написа още изданието.

Единственият нов кадър в борда на " Булгаргаз ", който схваща от природен газ, е Веселин Синабов, който идва от " Булгартрансгаз ".

Според данните за признание на дипломите за висше обучение от чужбина, Веселин Синабов е приключил е право в Московския институт за интернационалните връзки, така наречен МГИМО, в което по времето на социализма са учили някогашният началник на " Лукойл България " Валентин Златев и синът на Андрей Луканов - Карло.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР