Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно

...
Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно
Коментари Харесай

„Юнайтед груп“: Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно казуса „Булсатком“

„ Шокирани сме от изказването, направено от господин Кирил Петков, по отношение на проблема „ Булсатком “. На 31 януари господин Петков спекулира с бъдещото решение на Комисията за защита на конкуренцията във връзка тази договорка. Това е неприемлива интервенция от страна на политик в работата на самостоятелен административен орган “. Това се споделя в позиция на „ Юнайтед груп “ във връзка изявление на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Съгласно българското законодателство Комисия за защита на конкуренцията е изцяло самостоятелна от държавното управление. Тя ползва конкурентното право и не се управлява от политически съображения. Нейните производства са поверителни. Разглеждането на проблем „ Булсатком “ продължава и решението към момента не е признато и оповестено. Г-н Петков разяснява евентуалното бъдещо решение, учредено на клюки и догатки, популяризирани в медиите. По този метод господин Петков се пробва да повлияе на бъдещото решение на самостоятелния регулатор “, се споделя още в позицията на компанията.

„ Това държание нарушава българското законодателство и законодателството на Европейски Съюз. В Европейски Съюз Европейската комисия постоянно се е противопоставяла на всякакво политическо въздействие при разглеждането на сливания и придобивания. Вярваме, че Комисия за защита на конкуренцията ще следва същия метод. Вярваме в независимостта на българските институции и в тяхната дарба да се опълчват на явната интервенция на политически водачи “, се споделя още в позицията на „ Юнайтед груп “.

„ Шокирани сме от изказването, направено от господин Кирил Петков “

След като съвсем година твърдеше, че няма да придобива цялата компания „ Булсатком “, а единствено мрежата, през ноември предходната година „ Виваком “ уведоми антимонополния орган, че въпреки всичко желае да купува „ Булсатком “, напомня SafeNews.

Желанието си да погълне най-големия снабдител на телевизия „ Юнайтед груп “ удостовери още веднъж и след срещата на Кирил Петков и Спас Русев по време на медиен брифинг. На на него „ Виваком “ се е похвалила, че старите задължения на задлъжнялата група са погасени с издаване на нови облигации.

Именно с аргумента за големия пазарен дял на американската стрийминг услуга беше поискано това заобикаляне на публично оповестените от КРС пазарни дялове след придобиването, които надминават 60%.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР