Шок: Мария Габриел се опълчи на Бойко Борисов! За първи път

...
Шок: Мария Габриел се опълчи на Бойко Борисов!
За първи път
Коментари Харесай

Шок: Мария Габриел се опълчи на Бойко Борисов!

Шок: Мария Габриел се опълчи на Бойко Борисов!

За първи път някогашната еврокомисарка и предстоящ ротационен министър председател Мария Габриел не се съгласи с мнението на Бойко Борисов по значим въпрос. А точно не застана на негова страна в изразеното от него неодобрение от идното пътешестване на държавни представители до Съединени американски щати

Вицепремиерът съобщи, че „ Не вижда за какво би трябвало то да се слага под подозрение, значимото са наличието и резултатът. Мога единствено да изкажа поддръжката си за всеки, който би съдействал резултатите да се надграждат “, добави Габриел.

Мария Габриел даде да се разбере, че наред с останалите ведомства и министерство на вътрешните работи също ще бъде оценено, защото е значимо България да продължи да бъде одобрявана добре на всички места по света. Габриел взе участие през днешния ден в работно съвещание на външните министри от Европейски Съюз в Брюксел.

Българска телеграфна агенция цитира нейно изявление, че би трябвало да има явен механизъм във връзка с номинациите за министри в кабинета. Според нея номинираните следва да са с безупречни експертни и морални качества. Този развой би трябвало да се форсира, прибавя вицепремиерът във връзка предстоящите смени.

„ Имаме съглашение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде “, сподели през днешния ден Габриел във връзка бъдещата ротация.

На днешното съвещание в Брюксел тя означи, че България е извънредно твърда в поддръжката си за Украйна. Вицепремиерът заяви, че страната ще поддържа общите поръчки за муниции.

Според нея България е за повече старания за основаване на позитивен дневен ред сред Европейски Съюз и Турция.

По отношение на напрегнатата обстановка в Близкия изток Габриел съобщи, че страната ни  е обезпокоена от протичащото се с организацията на Организация на обединените нации за бежанците. Тя изрази безапелационната позиция, че чака допустимо най-бързо следствие и вдишване на отговорност.

Африка е стратегически сътрудник за България, би трябвало да имаме разговор с страните от континента. Подкрепям концепцията да се даде по-добра видимост на европейските планове там, има потребност от спомагателни старания, добави вицепремиерката.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в графа „ България “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР