Шофьорските изпити с GPS няма да се проведат на 1

...
Шофьорските изпити с GPS няма да се проведат на 1
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Георги Гвоздейков се провали с шофьорските изпити с GPS

Шофьорските изпити с GPS няма да се проведат на 1 август, както бе оповестил транспортният министър Георги Гвоздейков, а на 4 октомври. Това съобщи пред Lupa.bg инж. Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

" Това е следващият гаф на транспортното министерство. Георги Гвоздейков анулира старта на провеждането на изпити с навигация, допускайки неточност: вместо на 4 октомври 2024 година водачите ще бъдат изпитвани на същата дата тази година. Системата е основана от изкуствен интелект и дава доста неточности. Не сме подготвени за нея. Изпитът с навигация не е като да управляваш супер съвременен автомобил и да отидеш на рали с него ", разяснява пред медията ни Йонко Иванов. 

От 15 май се предвиждаше маршрутът по време на изпит да бъде задаван електронно от навигация. Досега това се правеше от изпитващия член на " Автомобилна администрация ".

Ще се вкарат интерактивни клипове при листовките. Председателят на комисията ще разполага с таблет, в който ще бъдат въведени разнообразни направления. Преди да стартира изпитът, кандидат-шофьорите ще би трябвало да изберат на инцидентен принцип трасето, по което ще преминат, те ще бъдат направлявани от гласово устройство.

От " Автомобилна администрация " увериха, че няма по какъв начин на двама претенденти да се падне един и същи маршрут. Всеки вид включва прекосяване през разнообразни по тип кръстовища, пешеходна пътека, улици наоколо до образователни заведения и спирки на градския превоз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР