Шофьорите в Пловдив са известни джигити. Освен че карат бързо,

...
Шофьорите в Пловдив са известни джигити. Освен че карат бързо,
Коментари Харесай

Топ 7 на най-нелепото паркиране в Пловдив СНИМКИ

Шофьорите в Пловдив са известни джигити. Освен че карат бързо, завиват наляво от междинна лента и не дават преимущество на пешеходците, те постоянно обичат да стопират за зебри и тротоари. Паякът сякаш дебне, само че нарушителите са на всяка крачка, откри репортерът на " Марица ".

Заради колите по тротоарите преходите за майките с колички или напредването на инвалидите постоянно се оказва задача невъзможна в Пловдив.

" Зебрата ", която отбелязва мястото за секване на улици и булеварди от пешеходците, също се оказва обичано място за паркиране на водачите. Мнозина употребява номера с спешните, с цел да спрат върху пешеходните пътеки сякаш за малко. Ако някой от пешаците се осмели да направи забележка, нормално получава ругатня, опасност или минимум освиркване с клаксона.

И като по закон, водачите постоянно не помнят, че самите те са някогашни или бъдещи пешеходци! Може би в случай че си го спомнят, ще бъдат доста по-толерантни към простосмъртните минувачи.

Подредба на фотосите:



Някой ​е решил да спре колата си на пешеходната пътека до мол " Марково тепе " евентуално до момента в който пазари вътре. Майките с колички да вземем за пример мъчно биха съумели да я пресекат.​



Ако вървите по тротоара на ул. " Войнишка популярност " и желаете да стигнете до бул. " Васил Априлов ", би трябвало да слезете на пътното платно, тъй като той е ангажиран от паркирани коли.



Адът на пешеходеца - ул. " Люлебургаз ", която е затворена. Тротоарите са превърнати от години в паркинги, а децата ритат топка на пътното платно.



Кадър от ул. " Филип Македонски " през работно време. Вероятно работещи наоколо са паркирали, до момента в който се трудят.



Тези коли са паркирали на тротоара, в края на който е вход за жилищна кооперация. По него не може да се върви по явни аргументи, жив​еещите в нея би трябвало да слязат на платното, по което колите влизат в гаража.



Кола, паркирана върху тротоар, осъмна с надписи " Тук е за пешеходци ", " Как да минат пешеходците? " и " Аз съм глупак ". Снимката беше оповестена във фейсбук групата " Забелязано в Пловдив ".



На оживения бул. " Шести септември " водачът на този автомобил е решил, че може да спре и да чака върху пешеходната пътека.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР