Шофьорите в градският транспорт системно нарушават правилата за движение по

...
Шофьорите в градският транспорт системно нарушават правилата за движение по
Коментари Харесай

Сигнал до bTV: Шофьори в градския транспорт с опасно поведение на пътя

Шофьорите в градският превоз редовно нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата, засичайки останалите коли и създаващи условия за произшествия. Това твърди Младен Костов, който е подал сигнал до bTV за нарушаване от лидера на рейс 120 в столицата.

Според мъжа на 24 март в 18:17 часа рейс 120 лишава преимуществото на няколко автомобила включващи се от бул. „ П. К. Яворов “ към кръстовището с ул. „ Стоян Михайловски “.

След това лидерът на рейса вместо да се пристрои в лентата за напряко, където продължава автобусната линия, за следващ път се пристрои в лентата, която е единствено за надясно и по този начин я задръства.

Тя е откарана в болница

„ Това се случва всекидневно, като доста постоянно се минава на алено и се вършат всевъзможни други нарушавания “, написа още в сигнала си до bTV Младен Костов.

Според него до нарушаването се стига, тъй като светофарът светва зелено наляво и напряко няколко секунди преди този за надясно . Водачът нарушава двойната непрекъсната линия и стартира да се пристроява в междинната лента, след което съзнателно внезапно зави надясно, засичайки колите.

Нанесените вреди върху общинското имущество надвишават 6 000 лв.

„ Това провокира рискова обстановка и може да се стигне до злополука “, безапелационен е мъжът. Той даже е съумял да снима видео, в което се чуват ругатните на автобусния лидер.

„ След като прекосих около него, с цел да го снима, лидерът употребява нецензурни думи по мой адрес, без да съм го предизвиквал или да му откликвам. Настоявам виновните органи да подхващат ограничения срещу водача , както и против всички останали негови сътрудници от градския превоз, които редовно нарушават разпоредбите за придвижване и заплашват живота и здравето на пасажерите, останалите водачи на пътя и пешеходците “, написа още Младен Костов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР