Епископ Карен Оливето се пенсионира след няколко месеца като Обединен

...
Епископ Карен Оливето се пенсионира след няколко месеца като Обединен
Коментари Харесай

Обединената методистка църква току-що проведе историческо гласуване в полза на включването на ЛГБТ. Ето какво означава това за бъдещето на организацията

Епископ Карен Оливето се пенсионира след няколко месеца като Обединен методистки свещеник.

Оливето беше прочувствен, когато произнесе тези думи на глас. Като първият намерено гей свещеник на църквата, нейният път не постоянно е бил сигурен.

„ Всеки ден от моето служение трябваше да се чудя дали това е денят, в който ръкополагането ми ще бъде отнето? “ Оливето сподели.

гласоподава за анулация на всяка възбрана за ЛГБТК хора. Историческите промени включват нова формулировка на брака като пожизнен завет сред „ двама души на вярата “, а освен сред мъж и жена, и анулация на възбраната за LGBTQ духовенство.

Генералът Конференцията също отхвърли 52-годишната позиция, че хомосексуалността е „ несъвместима с християнското обучение “.

„ За да чуем някой да споделя „ би трябвало да се разкаем за вредата, която сме предизвикали “. Не осъзнавах, че тялото ми чака това “, сподели Оливето.

Промените, които влизат в действие неотложно, отварят нови порти за LGBTQ членовете. Един 24-годишен, който пожела да отиде...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР