Шофьорите в градския транспорт на София вече протестират с жълти

...
Шофьорите в градския транспорт на София вече протестират с жълти
Коментари Харесай

БСП София пита заплашвани ли са шофьори от градския транспорт да бъдат уволнени, ако не работят извънредно

Шофьорите в градския превоз на София към този момент стачкуват с жълти жилетки и с плакати " Протест " на предното стъкло на съответното транспортно средство - поради прекомерно дребното отмора и прекомерно огромното работно време. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов.
Паргов се срещна с протестиращи водачи и по-късно сложи обществено следните въпроси: Вярно ли е, че месечният график на работа и почивки не се съблюдава и има напън върху водачите да поемат изключителни часове работа под опасност, че ще бъдат уволнени? Вярно ли е, че съществуват вътрешни правилници в сдруженията, които регламентират наказания и по този метод са отнемани непозволено хонорари на водачите. Вярно ли е, че болничните не се изплащат с месеци, а се „ разследват”? Вярно ли е, че се позволява един водач да работи в две следващи смени в един ден? Вярно ли е, че в последните два месеца има 5 случая с водачи в столичния автотранспорт? Вярно ли е, че сега има транспортни средства в градския превоз, които се движат с гуми на по 250 000 км в случай, че по закон те би трябвало да се сменят на 100 000 км? Верни ли са изказванията за психически тормоз на водачи, които решат да се оплачат от изискванията на труд?
Припомняме, че през днешния ден, 13 февруари, има среща в транспортната комисия на СОС, на която ще бъдат изслушани шефовете на столичните сдружения " Автотранспорт " и " Електротранспорт " Слав Монов и Евгений Ганчев.
" Очаквам и съответни оферти за справяне с проблемите. С сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия настояваме за цялостни доклади. Искаме да знаем кой какво е приключил или не е приключил в работата си и надлежно каква отговорност ще понесе за дейностите си ", сподели още Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР