Шофьорите в Австрия, които карат с превишена скорост, ще бъдат

...
Шофьорите в Австрия, които карат с превишена скорост, ще бъдат
Коментари Харесай

Карате с превишена скорост? Взимаме ви колата и я продаваме: Австрия с нов закон за пътната безопасност

Шофьорите в Австрия, които карат с превишена скорост, ще бъдат глобени по нов метод - колите им ще бъдат иззети, а по-късно продавани на търг. Това гласи нов проектозакон, който ръководещата коалиция в страната приготвя.

Планираната смяна в законодателството, оповестена от ръководещата коалиция на консерваторите и зелените, има за цел да затегне австрийските правила за пътна сигурност, оповестява " Ройтерс ".

Властите в Австрия споделят, че се пробват да овладеят противозаконните улични гонки с коли, както и други случаи, свързани с превишена скорост, които са повода за редица смъртни случаи в страната, от време на време включващи почтени минувачи.

" При скоростите, за които приказваме тук, никой не управлява изцяло автомобила си. Колата се трансформира в неконтролируемо оръжие и съставлява заплаха за изцяло почтени хора ", съобщи министърът на превоза Леонор Гевеслер.

Какво гласи законопроектът?

Полицията ще конфискува за период до две седмици транспортното средство на всеки лидер, който бъде заловен да кара със скорост над допустимата. Съгласно закона, ограничаването за шофиране в градовете е до 50 км/ч, а по автомагистралите е до 130 км/ч.

Ако има повторни нарушавания или нарушаването е първо, само че с изключително висока скорост, автомобилът ще бъде лишен вечно и по-късно продаден на търг, изясни Гевеслер.

Планът е в допълнение към ограниченията, които Австрия вкара предходната година. Те усилиха периода, за който водачите губят книжките си в случаи на превишена скорост.

" Този, който към този момент няма кола, не може да кара с превишена скорост. Точно по тази причина тази мярка е толкоз сполучлива в други страни - тъй като удря там, където боли, и пази популацията ", съобщи австрийският транспортен министър.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР