Шофьорите у нас масово заменят луксозните си дизелови автомобили за

...
Шофьорите у нас масово заменят луксозните си дизелови автомобили за
Коментари Харесай

Нашенци масово продават луксозните си дизелови коли за трошки на бензин

Шофьорите у нас всеобщо заменят първокласните си дизелови коли за трошки на бензин, написа " Телеграф “. Новата мода е поради скъпия дизел.

" В момента имаме взрив на оферти за подмяна на дизелови, изцяло обслужени коли, против возила на бензин “, описаха от автокъща в София. Според дилърите на коли втора употреба хората се преориентират към мотори на бензин, тъй като им излиза по-евтино, когато карат в града.

Газ

Масово се купуват коли на бензин и по-късно им се поставят газови уредби, тъй като сега това е най-евтиният вид за гориво, споделиха още търговци на коли. Те прецизираха, че бензинът в този момент е по-рентабилен от дизела, само че в случай че караш в града. За по-дълги направления дизелът излиза по-икономично, тъй като колата харчи по-малко.

" Никой към този момент не желае дизел, множеството хора употребяват колите си, с цел да отидат на работа, да пазарят, да вземат детето от учебно заведение. И дизелът им излиза доста солено “, допълниха автодилъри.

Джипове

Сред офертите сега са повече първокласни коли, с нови зимни гуми, даже с платени винетки доникъде на идната година. Масово се оферират джипове на дизел. Собствениците на такива возила или ги продават, или ги заменят, само че единствено за бензин. Готови са на бартер с доплащане и за по-нисък клас кола, единствено да не е дизел.

Цени

Сред офертите е първокласен джип от 2010 година на дизел. Собственикът му го дава или против 14 999 лева, или против возило на бензин. Колата е с нови гуми, дискове, накладки, горивна помпа, батерия, както и с винетка до юли 2023 година

На бартер се предлага и кола за 7500 лева от 2002 година без забележки. Собственикът търси да го смени с автомобил, който наложително да е на бензин. Друго предложение е за пикап на дизел от 2018 година за 23 500 лева, като притежателят търси да го размени с по-евтина кола на бензин.

В момента разликата сред дизела и бензина е към 40 стотинки. Средно всеобщият А95 върви по 2,95 приблизително, цената на дизела е 3,35, а на пропан-бутана – 1,14 лева, сочат разбори на fuelo. По последни данни най-евтин е бензинът в Панагюрище и в Ботевград, където може да се откри за 2,58 лева за литър и за 2,60 лева за литър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР