Шофьорите, сертифицирани по оказване на първа помощ, сърдечно-белодробна реанимация и

...
Шофьорите, сертифицирани по оказване на първа помощ, сърдечно-белодробна реанимация и
Коментари Харесай

Атина: Таксита вместо Бърза помощ

Шофьорите, сертифицирани по оказване на първа помощ, сърдечно-белодробна реанимация и основите на реанимацията, „ въоръжени “ с дефибрилатори, кислородни резервоари и комплекти за първа помощ, се стремят да комбинират градския превоз с медицинския. Зад тази истинската бизнес концепция стои Евангелос Герентес, който е инструктор по първа помощ и дълготраен водач на такси.

В изявление за Open TV Герентес сподели, че водачите не могат да се намесват при положение на тежки произшествия, само че са подготвени да оказват помощ при положение на здравословни проблеми, инфаркти и други проблеми и най-важното - могат да окажат първа помощ и да откарат заболели или потърпевши в незабавната болница. Герентес добави, че си сътрудничат с държавната работа EKAB и могат да се намесят, в случай че колата за спешна помощ заседне на улицата заради трафик.

Той посочи, че такситата на компанията, наречена скромно Хелп такси (helptaxi.gr), са включени в регистъра на генералния секретариат на Гражданска отбрана, с цел да могат да бъдат декларирани при естествени бедствия.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР