Шофьорите са свикнали с дупки и разрези на гуми, пукнатини

...
Шофьорите са свикнали с дупки и разрези на гуми, пукнатини
Коментари Харесай

Защо дори новите гуми могат да се спуснат в горещо време?

Шофьорите са привикнали с дупки и сечения на гуми, пукнатини и деформации на джантите си, само че новите технологии донесоха нови провокации в живота на притежателите на всевъзможни возила. Оказва се, че в този момент гумата на колата може да се спадне и в видимо съвършено положение.

" Каучукът " се търкаля един сезон, от сервиза за гумите твърдят, че всичко е в съвършено положение, само че притежателят на автомобила още веднъж намира колата си " на джанти ". Повредата на четирите гуми е изключена, затова, с цел да се открият аргументите, остава единствено да се следи положението им. Това ще помогне на датчиците за налягане, които в това време могат да бъдат причина за казуса със спуканата гума.

Гуменият нипел, който е неразделна част от датчика за налягане в гумите, в градски условия може да се скапе доста по-рано от интервала, посочен от производителя - нормално не повече от 5 години, споделят осведомени. Микропукнатините, формирани върху тялото, способстват за понижаване на налягането в гумите и след това за появяването на характерен сигнал на таблото. Горещото време доста форсира тези процеси.

Най-очевидното решение е цялостна замяна с истинска част, само че тази процедура ще коства на притежателя на автомобила забележителна сума на едно колело плюс услугата за монтаж на гумите. За да намалите разноските, можете да закупите аналог, само че в този случай би трябвало да се записва новата част в „ компютъра “, което също коства пари.               

Най-евтиният метод е да замените нипела. За задачата можете да намерите компания, която да извърши всички нужни работи до ключ, в това число монтажа на гумите. По този метод датчикът ще остане същият, само че ще бъде допустимо да промените батерията в него. Гуменият хобот на нипела ще бъде сменен с аналог, след което колелото ще бъде деликатно съединено.

Ако след ремонта " грешката " на таблото не изчезне, тогава не забравяйте за аварийното колело - нормално, то също има датчик за налягане, тъй че можете да употребявате и него.

Шофьорите не трябва да се предоверяват на колите си, в случай че не са ги преглеждали подробно преди да потеглят на път. Една спукана гума може да аргументи освен материални вреди на автомобила, само че и да коства животи. Нека не провокираме ориста с безконтролно отношение към проблемите на автомобила.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР