Шофьорите, пътуващи в посока Бургас, да карат внимателно и със

...
Шофьорите, пътуващи в посока Бургас, да карат внимателно и със
Коментари Харесай

Предупреждение от АПИ: Внимавайте на 112 км на магистрала Тракия

Шофьорите, пътуващи в посока Бургас, да карат деликатно и със съобразена скорост при 112-ти км на автомагистрала „ Тракия “ в региона на Цалапица, предизвестяват от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).

Движението се реализира единствено в спешната лента заради ремонтно-възстановителни действия на греда на надлеза над автомагистралата, развалена след удар от извънгабаритен товар. Очаква се плануваните действия да завършат до 8 ноември 2018 година

Агенция „ Пътна инфраструктура “ напомня, че заради ремонт на оборудванията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас придвижването се реализира в двете посоки в платното за София. Двупосочно е и придвижване в платното за София сред 35-ти и 41-ви км на Автомагистрала „ Тракия “ заради ремонт на двата виадукта при 37-ми и 38-ми километър. Ремонтни действия се правят и на моста над река Елшишка при 89-ти км и транспортните средства минават в двете посоки в платното за Пловдив. За облекчение на трафика в края на всяка работна седмицата в тези сектори има реверсивно придвижване. В петък - две ленти в посока Бургас и една за София, а в неделя - две ленти за София и една за Бургас.

В момента на Автомагистрала „ Хемус “ се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт „ Потоп “), 33-ти км (съоръжението при тунел „ Витиня “), при 36-ти километър (виадукт „ Коренишки дол “) и при 51-ви км (виадукт „ Разлив “). На оборудването при 9-ти км (в региона на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това придвижването в региона на оборудванията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се прави в двете посоки в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът минава в двете посоки в платното за София.

За облекчение на трафика и повишение сигурността на придвижване при 9-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ в петък има две ленти в посока Варна и една за София, а в неделя се обезпечават две ленти за София и една за Варна.

Заради ремонтните действия по оборудванията е лимитирано придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река “ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат назад на Автомагистрала „ Хемус “ при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград “ и назад.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР