Шофьорите на леки автомобили преминават без ограничения в тунела Витиня

...
Шофьорите на леки автомобили преминават без ограничения в тунела Витиня
Коментари Харесай

Движението в тунела Витиня на АМ Хемус вече е без ограничения за колите

Шофьорите на леки коли минават без ограничавания в тунела " Витиня " на автомагистралата " Хемус ", оповестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура ". Днес от 12.00 ч. е възобновено придвижването в обновената тръба за София, която е с ново осветяване и системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.

Със завършването на плануваните действия автомобилният трафик от столицата към Северна България към този момент минава без ограничавания в двете тръби на най-дългия тунел у нас " Витиня " /1195 м/.

Възстановителните работи за повишение на сигурността на придвижване в тръбата за София започнаха на 25 септември т.г., незабавно откакто бе пуснат трафикът в ремонтираната тръба за Варна и до момента придвижването се извършваше в двете посоки в нея.

Тръбата за София на тунел " Витиня " към този момент е с енергоефективно LED осветяване. Монтирани са 354 броя осветителни тела. Съоръжението е с нова електроснабдителна система, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. За повишение сигурността на придвижване е инсталирана светофарна уредба и променливи пътни знаци. Ремонтните действия на оборудването са изпълнени от " Автомагистрали " ЕАД по контракта за настоящо поддържане на автомагистралния сектор.

В сряда - 22 ноември, от 10.00 ч. до 16.00 ч., ще бъде спряно придвижването в тръбата за Варна за осъществяването на изпитвания на носимоспособността на мостовото оборудване незабавно след тунел " Витиня ", което също бе ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен в двете посоки в тръбата за София. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР