Шофьорите на четири автомобила, които закъсаха в неделя вечер на

...
Шофьорите на четири автомобила, които закъсаха в неделя вечер на
Коментари Харесай

Йонко Иванов: Нужно е да се изградят вече полигони за екстремно шофиране

Шофьорите на четири автомобила, които закъсаха в неделя вечер на затворения за придвижване път сред старопланинските върхове Бузлуджа и Шипка, ще бъдат санкционирани с по 300 лв.. Освен това те ще се разделят с шофьорските си книжки, а колите им ще бъдат със свалени номера за по три месеца. Тези санкции оповестиха от пътната полиция в Стара Загора. Спасителната интервенция коства 4000 лв. и санкциите няма да покрият разноските за нея.

Председателят на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов счита, че организацията на придвижването е отговорна за по-голяма част от пътнотранспортните катастрофи. Когато се основават такива условия да се навлиза по подобен път, надлежно би трябвало да има и организация, която да не разрешава придвижването в тези места.

Той още веднъж акцентира потребността от създаване на полигони за рисково шофиране, където от една страна ще се изкара адреналина на младежите и второ ще се научат по какъв начин да овладяват автомобила в по-тежки обстановки.
Йонко Иванов: Това ние в авто учебните заведения не можем да го реализираме. Нашите стратегии безусловно закъсват от позиция на изменение. Те са стратегии от преди 10 години. Ние настояваме да има нова образователна стратегия за образованието на водачите, където точно въз основата на клиповете, шерването на опита. Всичките тези неща ще доведат до опцията тези хора да отидат на обособени места, а това е обвързване на локалните управи. Една площадка хем е безвредна, хем ще донесе средства в пътната сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР