Шофьорите могат да проверят онлайн имат ли фишове за неплатени

...
Шофьорите могат да проверят онлайн имат ли фишове за неплатени
Коментари Харесай

Шофьорите проверяват онлайн за неплатени пътни такси

 Шофьорите могат да ревизират онлайн имат ли фишове за неплатени пътни такси на уеб страницата на . Това заяви Агенция " Пътна инфраструктура ". 

Справката може да са направи по регистрационния номер на автомобила и ЕГН на притежателя на транспортното средство или ЕИК, в случай че автомобилът е регистриран посредством юридическо лице. Проверка е допустима и по номера на връчения електронен фиш като се уточни ЕГН или ЕИК на притежателя.

При открито нарушаване системата демонстрира датата и часа на осъществяването му, регистрационния номер на транспортното средство, както и цената на обезщетителната такса, която притежателят може да заплати, с цел да не бъде глобен с по-голяма санкция. Системата дава информация и за точното местонахождение на камерата, записала нарушаването.

Статусът на нарушаването може да бъде " постъпило ", когато данните са въведени в електронната системата; " в развой на обработка " за електронен фиш; " връчен електронен фиш " и " платена обезщетителна такса ".

При придвижване по републиканската пътна мрежа без платена пътна такса - електронна винетка или тол такса, както и при неверно декларирани данни за ППС, на нарушителите се дава опция да платят обезщетителна такса в 14-дневен период от установяването на нарушаването.

Ако не платят обезщетителна такса, на нарушителите се постанова акт за определяне на административно нарушаване и санкция от 300 лева за леките коли и от 750 лева до 3000 лева при тежкотоварни транспортни средства над 3,5 т според от масата на транспортното средство и броя оси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР