Шофьорите, които причиняват катастрофи или правят чести нарушения на пътя,

...
Шофьорите, които причиняват катастрофи или правят чести нарушения на пътя,
Коментари Харесай

„Гражданска отговорност“ може да скочи с 400% за нарушителите на пътя

Шофьорите, които предизвикват произшествия или вършат чести нарушавания на пътя, да заплащат по-висока „ Гражданска отговорност “. Това гласят промени в Кодекса на застраховането. Проектът е пуснат за публично разискване, оповестява Нова ТВ.

Според застрахователния брокер Емилия Георгиева фактически в Монтана има водачи с 2,3 и даже 5 нарушавания в границите на година. " Имало е и случай с над 10 катастрофи за същия интервал, цената на наложителната Гражданско отделение е същата, както и при водачите без прегрешения. Вероятно по-високата цена за извършители ще дисциплинира, само че и ще аргументи неодобрение. Браншовите организации не съумяват да реализират до съглашение с МФ. В множеството европейски страни обаче системата бонус малус съществува ", изясни тя.

По думите ѝ съгласно новия план има базова награда за водачи, които са нарушили разпоредбите. " До 25% е отстъпката за липса на нарушавания в първата година. За тези с прегрешения нарастването на Гражданско отделение може да доближи до 400%. Всички застрахователни компании би трябвало да имат идентични критерии, по този начин няма да бъдат избегнати нарастванията ", уточни Георгиева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР