Шофьорите, които карат без винетки по републиканските пътища, плащат глоба

...
Шофьорите, които карат без винетки по републиканските пътища, плащат глоба
Коментари Харесай

70 лева дневна такса за колата от днес, ако няма винетка на пътя

Шофьорите, които карат без винетки по републиканските пътища, заплащат санкция от през днешния ден. Гратисният интервал изтече през вчерашния ден. 
 Край на гратисния интервал без санкция за винетка на пътя  АПИ търси IT началник за е-винетките, дава 510 лева заплата
Нарушителите ще имат опция да заплатят обезщетителна такса и да продължат пътуването си в границите на деня, като това ще ги избави от акт за определяне на административно нарушаване.

Компенсаторната такса може да бъде платена на място единствено с дебитна или кредитна карта и е 70 лв. за лек автомобил до 3,5 тона; 125 лв. за тежкотоварен камион до 12 тона; и 175 лв. за тировете над 12 тона. При възнаграждение на обезщетителна такса на лидера се издава документ, с който да удостовери заплащането при следваща инспекция на пътя. Ако не бъде платена обезщетителната такса на място при тол контрола, тя ще може да бъде погасена по банков път, както и в пунктовете за продажба - в брой или посредством картово разплащане. На граничните пунктове ще бъде допустимо и заплащане в брой, защото другояче автомобилът не може да напусне страната.

В случай, че лидерът не заплати обезщетителната такса в 14-дневен период, влиза в действие наказателно разпореждане и се постанова санкция - за леките коли тя е 300 лв., а за камионите над 3,5 тона е 1800 лева

Oколо 6000 са към този момент точките в страната, от които могат да бъдат закупени електронни винетки, съгласно районния министър Петя Аврамова, представена от Дарик. Винетки могат да се купят онлайн на уеб страницата bgtoll.bg и посредством мобилното приложение bgtoll, както и на уеб страницата vinetki.bg, който е формален сътрудник на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Там може да бъде забелязана и наличната мрежа от търговски обекти. От 8 януари започва продажбата в станциите на „ Български пощи “. Винетки се продават и на терминали за самотаксуване.

Заради опити за измами хартиени винетки няма да се конвентират в електронни. Тези, чийто период изтича през 2019 година, резервират валидността си и би трябвало да останат залепени на предното стъкло на автомобила.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР