Шофьорите и останалите участници в движението, са жертви на пътната

...
Шофьорите и останалите участници в движението, са жертви на пътната
Коментари Харесай

Превозвачите с люта реакция след тежката катастрофа край Скравена


Шофьорите и останалите участници в придвижването, са жертви на пътната инфраструктура в България. Това ясно се вижда на фрагментите от видеорегистратора, който е запечатал момента на удара сред цистерна и джип край ботевградското село Скравена. Това се показва в позиция на Камарата на автомобилните превозвачи в България до медиите.

На късия 9-секунден клип се вижда положението на пътя – посипан с дупки и неравности, а всички снимани транспортни средства подскачат поради тях. Това е интернационален път и извънредно значим транспортен кулоар. Този път допуска да бъде, в случай че не в чудесно, то най-малко в доста положително положение, защото по него се движат както леки коли, по този начин и хиляди тежкотоварни транспортни средства, а някои от тях както и в този случай, транспортират рискови товари.

Неадекватната, недофинансирана и амортизирана пътна инфраструктура у нас взима жертви всеки ден. Докато ни убеждават, че парите за поддръжка на пътища са извънредно незадоволително, в това време по тях умират хора, а градежа на нови некачествени прави продължава с цялостна мощ.

Многократно сме подчертавали, че проблемите с опашките по българските граници костват човешки животи и тежки пътни произшествия, тъй като същите водачи които са чакали с денонощия да преминат по-късно са принудени да карат по този по този начин наименуван път. Няма да се уморим да повтаряме, че в България няма нито един построен нов паркинг, който да дава отговор на потребностите на водачите, да бъде съвременен и най-много безвреден.

Камарата на автомобилните превозвачи в България от години приказва, че у нас поредни стъпки за развиването на превоза и транспортна политика, просто липсва. А резултатът на това го виждаме всеки ден с увеличаващата се черна статистика от произшествия с тежко потърпевши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР